Ossipenko vahetas prügila juhi välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervin Metsatalu sõnul võtab ta nüüd väikese puhkuse, et seejärel elus uus lehekülg pöörata.
Ervin Metsatalu sõnul võtab ta nüüd väikese puhkuse, et seejärel elus uus lehekülg pöörata. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvi vallalt Uikala prügila enamusaktsiad omandanud suurärimees Nikolai Ossipenko vahetas sel nädalal välja prügila senise juhi Ervin Metsatalu ning nüüdsest on uueks juhatuse liikmeks Deniss Veršinin.

"Deniss Veršinin on Ekoviris (Ossipenko prügiveofirma) jäätmetega tegelenud ja tunneb asja. Rotatsioon peab olema ning noori tuleb edutada," põhjendas Ossipenko juhivahetust.

Ervin Metsatalu möönab, et juba mõnda aega erinesid tema ja Ossipenko vaated. "Eks see, kui me hakkasime oma prügivedu arendama, tegi talle haiget ja solvas," rääkis Metsatalu.

Ossipenko aga kinnitas, et mingit vimma ta Metsatalu vastu ei pea ja pakkus talle isegi senisest kõrgemat kohta. "Pakkusin, et ta hakkaks tegelema kogu jäätmekäitlusega, sealhulgas projektide kirjutamisega, kuid ta keeldus."

Metsatalu kinnitas, et Ossipenko tegi talle sellise pakkumise, ent ta keeldus. "Meie maailmavaade ja juhtimismeetodid on lihtsalt nii erinevad, et ma ei pidanud võimalikuks seda vastu võtta," sõnas prügila eksjuht.

Ossipenko sõnul oli ta prügila nõukogu liikmena algusest peale selle vastu, et ettevõte hakkaks ise ka prügiveoteenust pakkuma. "Igaüks peab tegelema oma asjaga. Ja pealegi, see poleks lihtsalt eetiline, et prügila konkureerib prügiveohangetes teiste firmadega, kes talle samas prügi toovad," sõnas ta.

Ossipenko sõnul oli prügila juhi vahetus päevakorral juba enne, kui talle kuuluv AS N&V Jõhvilt enamusaktsiad ostis. "Lihtsalt see teema läks vahepeal tagaplaanile seoses aktsiate müügiga."

Tänavu aprillis, kui Jõhvi volikogus tekkis diskussioon, kas müüa aktsiad kiiresti või oodata veel, ütles vallavanem Tauno Võhmar volikogu istungil, et kui aktsiate võõrandamine lükatakse edasi, teeb ta ettepaneku prügila juht välja vahetada.

Kaheksa aastat Uikala prügilat juhtinud Ervin Metsatalu soovitas sellele ametikohale omal ajal just Nikolai Ossipenko. Enne seda juhtis Metsatalu tema prügiveofirmat Ekovir, kuhu ta tuli Peipsi-äärse puhkekeskuse Suvi juhi kohalt, mis on samuti Ossipenko oma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles