Kohtla-Järvele pole jäänud ühtegi taksopeatust

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod seisavad nüüd ainult Jõhvis, kuid teenindavad endiselt kogu ümbruskonda.
Taksod seisavad nüüd ainult Jõhvis, kuid teenindavad endiselt kogu ümbruskonda. Foto: Peeter Lilleväli

Kui Järve või Ahtme linnaosa elanik soovib taksoteenust kasutada, peab ta tõenäoliselt ootama taksot Jõhvist, sest mainitud linnaosadest kadusid taksopeatused juba mitme aasta eest ja ilmselt alatiseks.  

Küsimus, miks linnas pole ühtki taksopeatust, pani Kohtla-Järve aselinnapea Viktoria Tsventarnaja mõtlema.

"Ei tea," vastas aselinnapea. "Igal juhul ei ole ma kuulnud, et linlastel oleks sellega seoses mingeid pretensioone või probleeme olnud. Linnavalitsus ei ole saanud ühtki avaldust elanikelt ega taksoteenust osutavatelt ettevõtetelt. Ehk puudub lihtsalt vajadus?"

Tulika Takso Jõhvi juht Vello Mütnik ütles, et juba seitse aastat ei ole nende autod tõesti Järve ega Ahtme linnaosades seisnud ja ettevõte ei näe selle järele vajadust.

"Seaduse järgi peame peatuse jaoks omavalitsuselt loa hankima ja see maksab raha," selgitab Mütnik. "Jõhvis maksame 120 eurot kahe aasta eest. Kui juht soovib tööd jätkata, maksab sama palju juba viieaastane luba. Summa pole suur, kuid pole mõtet maksta seda ka naaberlinnas Kohtla-Järvel, kui peaaegu igast Jõhvi osast sõidab sinna kümmekond minutit või vähem. Pealegi kui reisija sõidab Jõhvi suunas, käivitub taksomeeter pealeistumise hetkel. Kõiki küsimusi lahendab dispetšer."

Mütnik lisas, et kuigi Kohtla-Järve linnaosadest helistatakse ja tellitakse taksot üsna tihti, ei näe firma siiski vajadust täiendavate taksopeatuste järele, sest majanduslikku kasu need ei annaks. "Ükski taksojuht ei ole palunud luba Kohtla-Järvel seismiseks. Ilmselt on ka inimesed juba harjunud tellimise järel pisut ootama. Kaebusi pole olnud."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles