Jõhvi kerkivad veekeskus ja jäähall

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavanem Tauno Võhmar lubas, et endise sõjaväeosa territooriumile ei kerki plekk-karp, vaid hoone, mis väärtustaks linnapilti.
Vallavanem Tauno Võhmar lubas, et endise sõjaväeosa territooriumile ei kerki plekk-karp, vaid hoone, mis väärtustaks linnapilti. Foto: eskiis

Jõhvi vallavalitsus lööb käed ettevõtja Allan Männiga, et rajada üheskoos endise sõjaväe territooriumile kaubandus- ja vaba aja keskus koos veekeskuse ja jäähalliga.

Jõhvi vallavolikogu andis eile vallavalitsusele õiguse osaleda koos OÜga Presfog asutatavas äriühingus, mille põhieesmärk on arendada kontserdimaja kõrval asuvatel kinnistutel sporditegemise ja vaba aja veetmise võimalusi.

Vallavanema Tauno Võhmari sõnul võiks arendatavat ala nimetada tinglikult meelelahutus-vabaajalinnakuks, mille osa on ka kontserdimaja, park ning OÜ Abakon kavandatav hotell, mis ei kerki enne, kui tekib toetav keskkond.

Ta lisas, et vallal on kaalukas avalik huvi osaleda partnerina koostööprojektis, sest lisaks tervisespordi ja vaba aja veetmise võimaluste loomisele heakorrastatakse ning hoonestatakse kesklinnas üks ala, mis on siiani kümneid aastaid tühjalt seisnud. "Sellest võib tulevikus tekkida vallale ka lisateenistus."

Eeldab pargi arendamist

OÜ Presfog juhatuse liige Allan Mänd kinnitas volikogu liikmetele, et põhirõhk pole kaubanduskeskusel, vaid eelkõige tähtsustatakse vaba aja veetmist, mis on praegu Jõhvis väga puudulik.

"Vaba aja keskusse ei tule mitte ainult jäähall ja veekeskus, vaid ka näiteks lasketiir. Vaba aja veetmiseks on planeeritud erisugused võimalused. Sellega saame tööle panna ka pargi. Valla ülesanne oleks teha valgustatud terviserada, sest keskusse tulevad nii jalgratta-, rulluisu- ja suusalaenutus kui pesemisvõimalus."

Männi sõnul on väikelinnas sellised ettevõtmised võimalikud ainult üksteist toetades.

Ettevõtja kinnitusel toob projekt omanikele tulu. "Ainus asi, mida ilmselt plussi ei vii, on jäähall, sest liuvälja ei suuda selles piirkonnas müüa hinnaga, mis on tema väärtus."

Seevastu veekeskus peaks tulema kasumlik, hoolimata lähedalasuvatest Toila termidest. "Mida rohkem on inimestel võimalusi, seda rohkem neid kasutatakse. Ja meie spetsiifika on teistsugune. Meil tuleb 25meetrine kaheksa rajaga bassein, kus saab treenida ja võistlusi pidada. Lisaks 3-4 sauna, kaks liutoru, laste basseinid, soojema veega bassein veekorvpalli mängimiseks jms," rääkis Mänd.

Kaks aastat ettevalmistust

Asutatavas äriühingus osalemine leidis enamiku volikogu liikmete heakskiidu. "Lastel peab olema võimalusi tervislikeks valikuteks, et oleks vähem neid, kes käiksid Jaama tänavas uut (metadooni - toim.) doosi saamas," märkis volikogu sotsiaalkomisjoni esimees Niina Neglason.

Äriühingu asutamiseks teeb Jõhvi vald rahalise sissemakse 1100 eurot ja OÜ Presfog 1400 eurot.

Pärast osaühingu asutamist suurendavad osanikud osakapitali mitterahaliste sissemaksetena: Jõhvi vald annab projektialal üle viis kinnistut väärtusega 43 200 eurot ja OÜ Presfog kaks kinnistut, mis on hinnatud 57 300 eurole. Projekti raames ei saaks Jõhvi vald otseselt spordirajatiste omanikuks, mistõttu puuduks vajadus neid tulevikus üleval pidada.

Projekti ettevalmistus võtab Männi sõnul aega umbes kaks aastat, eeldatavalt 2015. aastal saaks hakata ehitama. Ehitise maksumuseks on planeeritud 17-19 miljonit eurot, millest suurema osa kataks pangalaen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles