Põhjaranniku peatoimetaja võitis preemia parimate arvamuslugude eest

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Gamzejev.
Erik Gamzejev. Foto: Matti Kämärä

Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev võitis ajakirjanduspreemia maakonnalehtede arvamuslugude kategoorias.

Erik Gamzejev võitis preemia oma kommentaaridega "Siseriiklik külm sõda" (25.04), "Ainuvalitsemise murdmine" (06.06)  ja "Oma erakonda maha salates" (01.08), mis viitasid Eesti poliitika kitsaskohtadele. "Siseriiklik külm sõda" kritiseerib keskvõimu ning Narva ja Kohtla-Järve linna vahelisi jäiseid suhteid, mis hoiab käsipidurit peal kogu piirkonna arengul.

"Ainuvalitsemise murdmine" tõmbab tähelepanu olukorrale, kus paljudes omavalitsustes on kestnud pikemat aega sisuline ainuvalitsemine, mis tekitab valitsejates kiusatust hakata juhitavat valda või linna samastama väikese vürstiriigiga. "Oma erakonda maha salates" taunib aga erakondade imbumist valimisliitude kaudu kohaliku võimu teostamise juurde, mis teeb pildi valijale segaseks ja kirjuks.

Lisaks preemia võitnud Erik Gamzejevile oli nominentide hulgas ka Erik Kalda uudislooga "Riigikogulane sekkus Toila võimutülisse".

Põhjaranniku ajakirjanikest on Erik Kalda pälvinud pressipreemia varem neljal, Erik Gamzejev kahel ja Tiia Linnard ühel korral. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles