Viru tänav saab uue näo

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru tänav ehitatakse suve jooksul peaaegu uueks, selle kõrvale tuleb kõnnitee ning selle äärde kuni paarkümmend parkimiskohta.
Viru tänav ehitatakse suve jooksul peaaegu uueks, selle kõrvale tuleb kõnnitee ning selle äärde kuni paarkümmend parkimiskohta. Foto: Peeter Lilleväli

Poolest maist remonti minev Viru tänav tõrjub tänavaäärsed parkijad augusti alguseni Rakvere tänava äärde.

Jõhvi vallavalitsus kinnitas Viru tänava rekonstrueerimise hanke võitjaks OÜ Estamet ja OÜ River ühispakkumuse, mille kohaselt läheb tänava uuendamine maksma 132 705 eurot. Kokku esitati tänava remontimiseks kaheksa pakkumist, millest kõrgeim oli üle 200 000 euro.

Pärast vaidlustusaja lõppu, mis saab läbi aprilli keskel, sõlmitakse leping. Ehitustöid alustatakse 15. maist. Tööd peaksid olema valmis augustikuuks.

Tööde käigus rekonstrueeritakse tänav põhjalikult. Jõhvi abivallavanema Eduard Rae kinnitusel ehitatakse õigupoolest uus tee ning muudetakse liiklusohutust silmas pidades ka teekoridori - praegu jõnksuga kulgev tänav muudetakse sirgeks. Tee laius saab olema 6,5 meetrit, selle kõrvale ehitatakse 2,5 meetri laiune kõnnitee. Lisaks tekib kiriku juurde ehitatavasse parklasse ning tänava äärde kuni paarkümmend parkimiskohta.

Kui palju tee-ehitus muudab liikluskorraldust, on Rae sõnul veel vara rääkida. See saab selgeks pärast seda, kui leping on sõlmitud ja ehitaja selle kohta oma seisukoha esitanud. "Võimalik, et tänav tuleb tööde tegemise ajaks sulgeda, kuid kindlasti tuleb meil tagada läbipääs nende majade juurde, mis tänava ääres on," ütles Rae.

Küll tähendavad ehitustööd seda, et praegu tänava ääres parkivad autod peavad leidma endale seismiseks teise koha, näiteks Rakvere tänava ääres.

Koos rekonstrueerimistöödega luuakse Viru tänavale ka tänavavalgustusvalmidus - paigaldatakse kaablid ning ehitatakse tänavavalgustite vundamendid. Tänavavalgustust ennast sellel aastal ei paigaldata. "Kuna Jõhvi hakkab järgmisel aastal oma tänavavalgustust toetusraha eest rekonstrueerima, siis ei näinud me põhjust linna eelarveraha selle alla panna. Koos selle projektiga saab valgustuse ka Viru tänav," lubas Rae.

Peale Viru tänava läheb remonti Tartu-poolne sissesõidutee, kus on planeeritud teekatte vahetus. Ka neid töid loodetakse alustada poolest maist. Hange on välja kuulutatud ning pakkumisi oodatakse 8. aprilliks.

Kuna Tartu-poolsel sissesõiduteel vahetatakse välja kaks ülemist asfaldikihti, mitte ei rekonstrueerita teealust, siis peaksid need tööd aega võtma paar kuud. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles