Uuest aastast saab hommikul Tallinnasse mitme rongiga

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvast Tallinna saab uuest aastast sõita hommikul kell viis ja kell seitse. Juunikuust lubatakse liinile lisada rong, millega pääseks Ida-Virumaale ka hommikul.
Narvast Tallinna saab uuest aastast sõita hommikul kell viis ja kell seitse. Juunikuust lubatakse liinile lisada rong, millega pääseks Ida-Virumaale ka hommikul. Foto: Ilja Smirnov

Uus, kauaoodatud reisirongiplaan, mis kasvatab alates uuest aastast Tallinna ja Narva suunal väljumised kahekordseks, saadab üksteise järel hommikul pealinna poole ja õhtul tagasi mitu rongi, hommikul pääseb Narva poole vaid Peterburi rongiga. 

Uuest aastast sõitma hakkavad uued reisirongid, mille käivitamine on nõudnud suuri investeeringuid nii infrastruktuuri kui rongide endi soetamisse, muudab uuest aastast ühenduse Tallinnaga küll kahekordseks, kuid mõlemad rongid väljuvad paaritunnise vahega samas suunas. Reisi, millega saaks sõita Ida-Virumaa suunas hommikusel ajal, peab veel pool aastat ootama.

Rakvere liini pikendus

Praegu sõidutab Edelaraudtee inimesi Narvast Tallinna korra päevas, väljudes kell 6.46, pealinna jõuab see rong 3,5 tundi hiljem ehk 10.02. Uuest aastast hakkab see rong väljuma täpselt kell 7 ning sõit muutub pool tundi lühemaks - Tallinna jõutakse 9.45.

Teine liin alustab sõitu kaks tundi varem ehk kell viis hommikul ning on Tallinnas kell 7.44 ehk umbes samal ajal kui praegune Rakvere-Tallinna liin, mis väljub naabermaakonna keskusest kell 6.03.

Kui praegu saab pealinnast Narva poole tagasi kell 15.46 väljuva rongiga, siis umbes samal ajal ehk 15.48 hakkab väljuma rong ka uuel aastal. Lisandub väljumine kell 19, mis varem lõpetas samuti sõidu Rakveres, kuid nüüd liigub edasi Narva ning jõuab sinna õhtul kella kümneks.

"Oleme lähtunud põhimõttest, et säilitame praegused Tallinna saabumise ja väljumise kellaajad," ütles ASi Eesti Liinirongid müügi- ja turundusjuht Norbert Kaareste, kes vastas küsimusele, kuhu jääb lubatud kolmas reis, et see lisandub maikuu lõpus ning siis just teistpidi ehk siis hommikuse väljumisega Narva suunas.

Lubavad sujuvat Tartusse sõitu

Elron lubab alates juunikuust teha sõiduplaanides veel muudatusi. See on tähtaeg, kui kõik rongid on asendunud uutega ning rakendub uus sõiduplaan. Pärast seda tahab ettevõte korraldada ümberistumisvõimalused nii, et igalt Narva-Tallinna rongilt saab Tapa jaamas ümber istuda Tartu poole sõitvatele rongidele ja Tartust tulija saab Tapal istuda ükskõik millisele Tallinna-Narva rongile. Kuni juunikuuni pääseb Narvast Tartusse kell 7 väljuva rongiga ja Tartust Narva kell 18.35 väljuva rongiga.

Peale selle tahetakse iga Tartu ja Narva rongiga Aegviidu jaama kaudu siduda elektrirongid, et oleks võimalik istuda diiselrongilt elektrirongi ja vastupidi. See annab Harjumaa idasuuna väiksematele peatuskohtadele võimaluse liikuda rongiga Narva ja Tartu suunas, aga ka vastupidi.

RONGIÜHENDUS

VÄJUMISED SUUNAL NARVA-TALLINN 

04.15 Moskva rong, peatub vaid Narvas ja Jõhvis

05.00 Elron, alates 1. jaanuarist

07.00 Elron, alates 1. jaanuarist

09.07 (N, R ja P) Peterburi rong, peatub vaid Narvas ja Jõhvis

19.38 Peterburi rong, peatub vaid Narvas ja Jõhvis

VÄLJUMISED SUUNAL TALLINN-NARVA 

07.50 Peterburi rong, peatub vaid Narvas ja Jõhvis

14.26 (N, R ja P) Peterburi rong, peatub vaid Narvas ja Jõhvis

15.48 Elron, alates 1. jaanuarist

17.00 Moskva rong, peatub vaid Narvas ja Jõhvis

19.15 Elron, alates 1. jaanuarist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles