Lüganusele kerkib puhkemaja

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe aasta pärast näeb Terje Rattur sellel Lüganuse keskuses asuval krundil puhkemaja, mis pakub majutust kuni 15-le ning peo- ja seminarivõimalusi kuni 30 inimesele.
Kahe aasta pärast näeb Terje Rattur sellel Lüganuse keskuses asuval krundil puhkemaja, mis pakub majutust kuni 15-le ning peo- ja seminarivõimalusi kuni 30 inimesele. Foto: Erakogu

Turismiekspert Terje Rattur, kes korraldab märtsi alguses Kiviõli piirkonna inimestele arenguseminari, kus õpetatakse, kuidas Kiviõli seikluskeskuse ja loodava Aidu veespordikeskuse võimalused enda kasuks tööle panna, näitab kohalikele praktilist eeskuju Lüganusele puhkemaja ehitades. 

Aastaid Saka Cliffi juhatanud ning oma konsultatsioonifirma OÜ Tertur kaudu Kiviõli seikluskeskuse käimalükkamisele kaasa aidanud Terje Rattur kavatseb Lüganusele Purtse jõe äärde ehitada puhkemaja, mis võiks uksed avada 2015. aasta lõpus.

Eeldused olemas

Rattur tunnistas, et julgustuse puhkemaja ehitamiseks sai ta just Kiviõli seikluskeskuse aegadest, kui ta tegevjuhina töötles klientide päringuid. "Palju tunti huvi selliste puhkemajade vastu, kuhu saaks majutuda paari pere või väikese kollektiiviga. Hostel sobis küll ka, aga eelistati kohta, mis oleks väiksem ja kus kogu seltskond saaks koos olla," rääkis ta.

Klientide vajadusest kasvas välja idee ehitada puhkemaja, mida saab rentida kogu majana ning kus on peale viie magamistoa, kus on koos lisavooditega 15 kohta, ka saun, avatud saal ning elutuba. Kokku mahutab hoone esimene korrus ürituse, mis on mõeldud kuni 30 inimesele, olgu see siis sünnipäev või seminar, ning on mõeldud rentimiseks nii kohalikele inimestele kui kaugematele külalistele.

Kiviõli seikluskeskuse lähedus annab Ratturi sõnul kliente ka madalhooajaks ehk talveks. "Suvel on kliente igal pool palju," ütles ta, et kuna majutuskohtade vähene arv on probleemiks üle terve Ida-Virumaa, siis turismi kõrgperioodil jätkub kliente kõigile.

Lüganuse valimisel sai otsustavaks selle asukoht - viie kilomeetri kaugusele jääb nii seikluskeskus kui loodav Aidu veespordikeskus. Viimase puhul on räägitud esimese etapi avamisest 2015. aastal. Sama aasta lõpus loodab Rattur avada ka oma puhkemaja uksed.

Innustuseks teistele

Plaan rajada Lüganusele majutusasutus peaks olema innustuseks kõikidele teistele piirkonna ettevõtetele või ettevõtlikele inimestele, kellele OÜ Tertur korraldab märtsi alguses Maidla mõisas arengukonverentsi. Viimase sisuks on just seikluskeskuse ja rajatava veespordikeskuste võimaluste ärakasutamine piirkonnas.

"Turist tahab oma raha kulutada ning piirkonna ettevõtjate ja inimeste asi on see raha ära korjata, enne kui seda tuleb tegema mõni Tallinna nutikas ettevõte," rääkis Rattur. Vajadus mitmesuguste teenuste järele on piirkonnas suur.

Peale majutus- ja toitlustuskohtade on vaja puhkealasid ja parklaid, suveniiride ja käsitööesemete müüjaid, vajatakse matkade ja vaba aja mängude korraldajaid, aga ka giide ja reisikorraldajad ning transfeeriteenuse pakkujaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles