Narva tööstuspark tõi ettevõtluse edendaja tiitli

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva logistika- ja tööstuspark, kus juba mõned ettevõtted aktiivselt tegutsevad ning sellel aastal on algamas terve rida uusi ehitusi, tõi SA-le Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus ettevõtluse edendaja tiitli.
Narva logistika- ja tööstuspark, kus juba mõned ettevõtted aktiivselt tegutsevad ning sellel aastal on algamas terve rida uusi ehitusi, tõi SA-le Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus ettevõtluse edendaja tiitli. Foto: SA IDA-VIRUMAA TÖÖSTUSALADE ARENDUS

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus sai Narva logistika- ja tööstuspargi ning sinna juurde kuuluva äriinkubaatori arendamise eest parima ettevõtluse edendaja tiitli. 

Konkursi "Tunnusta ettevõtluse edendajat" eesmärk on välja selgitada, tunnustada ja üldsusele tutvustada Eesti parimaid ettevõtluse edendamist toetavaid algatusi. Tegemist on ühtlasi Eesti eelvooruga üleeuroopalisele konkursile "Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnad 2014", mille võitjad kuulutatakse välja oktoobrikuus Napolis. Kolmapäeval kuulutati välja Eesti parimad, kelleks on Narva logistika- ja tööstuspark ning Startup Wise Guys.

Tunnustus tehtu eest 

Žürii esimehe, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Kaupo Reede sõnul on Eesti edu võti ettevõtlus ja eksport. "Kõik viis finaali jõudnud projekti on aidanud ettevõtjatel teha selliseid tooteid ja teenuseid, mis põhinevad nutikusel, mitte odavusel, kaasates seejuures nii avaliku sektori kui ka erakapitali," ütles Reede.

Narva logistika- ja tööstuspargi puhul tõstis žürii esile läbimõeldud terviklahendust, era- ja avaliku sektori vahendite kaasamist ning piirkonna eripära oskuslikku kasutamist.

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liikme Teet Kuusmiku sõnul on see tunnustus nende nelja aasta pikkusele tööle. "See on oluline signaal meie partneritele, näitamaks, et riik toetab ja tunnustab meie tegevust," lisas ta.

Lähevad edasi

Kui SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus on seni panustanud just Narva pargi arendamisse ning sel kevadel jõuliselt alustanud ka Jõhvi logistika- ja äripargi turundustegevust ning infrastruktuuri lahenduste väljaehitamist, siis eile võttis vabariigi valitsus vastu otsuse anda sihtasutusele üle maad Kohtla-Järvel ja Kiviõlis, milleks tehti taotlus eelmise aasta maikuus.

Sihtasutusele anti Kiviõlis üle kaks kinnistut, mille kogusuurus on 25,89 hektarit, ning Kohtla-Järvel samuti kaks kinnistut, kokku 67,59 hektarit.

Pärast seda kui sihtasutusest on saanud maade omanik, saab alustada nende kruntideks jaotamist vastavalt juba kehtestatud detailplaneeringule. Samuti hakatakse kohe otsima projekteerijat, et teha järgmiseks aastaks ära taristu projekteerimistööd. Tuleval aastal, kui algab uus rahastamisperiood, loodetakse saada toetust juba infrastruktuuri väljaehitamiseks.

"Nüüd, kui oleme maaomanikud, saame potentsiaalsete klientidega maha istuda ja asjadest juba täpsemalt rääkida. Kohtla-Järve ja Kiviõli puhul on huvi üles näidanud paar ettevõtjat," ütles Kuusmik.

Sihtasutus näeb, et Kohtla-Järvele võiksid kerkida eelkõige suure energiavajadusega tööstusettevõtted. Seda soodustavad suurte energiavõimsuste olemasolek ning biopuhastussüsteemide lähedus. Kiviõlis on üks osa alast seikluskeskuse kõrval ja see sobiks ettevõtluseks, mis toetaks oma tegevustega keskust. Teine osa on Kiviõli Keemiatööstuse kõrval ning seal võiks koha leida mõni põnev, aga suurema energiavajadusega ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles