Polven loobub autokeskuse ehitamisest Kohtla-Järvele

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näib, et kui selle Kohtla-Järve äärelinnas seisva ajaloolise objekti väljanägemine lähiaastail muutubki, siis ainult halvemuse poole.
Näib, et kui selle Kohtla-Järve äärelinnas seisva ajaloolise objekti väljanägemine lähiaastail muutubki, siis ainult halvemuse poole. Foto: Peeter Lilleväli

Uus autode hoolduskeskus, mis pidi kerkima Järveküla teele vana veski kõrvale juba tänavu sügiseks, jääbki tõenäoliselt ehitamata, kuna firma Polven ei näe selles perspektiivi. 

OÜ Polven juhatuse esimees Sergei Polujanenkov ütles, et pärast kõikide asjaolude kaalumist jõudis juhatus otsusele, et praegu ei ole Kohtla-Järve Järve linnaosas hoolduskeskuse rajamisse investeerimine majanduslikult otstarbekas.

Uppus bürokraatiasse

"Kui algusest peale ei oleks tekkinud nii palju takistusi, oleks meie plaan võib-olla ammu teoks saanud, aga väga palju aega võttis kirjavahetus mitmesuguste talitustega, sealhulgas linnavalitsuse ning muinsuskaitseametiga," täpsustas Polujanenkov.

"Pidevalt ilmneb uusi nüansse, mis vajavad täpsustamist ja kooskõlastamist. Isegi praktiliselt valmis eskiisprojektile detailplaneeringu algatamiseks tuli muinsuskaitseameti komisjoni vastust pikalt oodata. Ütlen veel kord, et teistes omavalitsustes käivad need protsessid kiiremini, linnavõimud näitavad üles rohkem huvi ja aitavad aktiivsemalt. Aga teisalt - teate isegi, et Kohtla-Järve linn on pankroti äärel. Seepärast otsustasime projekti edasi lükata ja ligi pool miljonit eurot kavandatud investeeringuid suunata Vokka, kus ehitatakse uut rehvitaastustehast."

Polveni juht lisas, et kuna uut autohoolduskeskust Järve linnaossa ei tule, ei hakka nad esialgu investeerima ka veski restaureerimisse. "Lõplikult sellest kavast me veel ei loobu, pealegi tahaks linnarahvale midagi kasulikku ära teha, aga majanduslikult ei saa me seda endale lubada," tunnistas ta.

Rehvide taastamise tehas Vokka

Mullu kevadel teatas OÜ Polven oma kavast ehitada Vokka sõiduautorehvide protekteerimise tehas. Keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) saadi selleks 1,35 miljonit eurot toetust. KIK seadis tingimuseks, et tehas peab tööd alustama kahe aasta sees.

"Praeguse seisuga on täiesti valmis kõik dokumendid, sõlmitud on lepingud partnerite ja ehitajatega, kes tehast rajama asuvad," loetles Polujanenkov. "Ka seadmed on juba tellitud ja loodame aasta lõpuks tootmist alustada. Tahan rõhutada, et vallaametnikud ilmutasid nii heatahtlikkust kui aktiivsust."

Polujanenkovi sõnul on ka selle objekti investeeringumahtu vähendatud - algselt oli kavas paigutada sellesse 2,7 miljonit eurot, millest pool kataks KIKi toetus, praegu on see summa aga 1,5-2 miljonit eurot. Pool kulub Voka vana töökoja renoveerimisele, teine pool nüüdisaegsete seadmete soetamisele.

Talveks peab tehas andma tööd 5-7 inimesele ja järgmisel aastal, mil tehas saavutab täisvõimsuse, veel ligi 15-le. Kokku suudab uus tehas taastada 100 000 rehvi aastas. Praegu on kavas müüa 30% toodangust Eestis ja 70% välismaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles