Ehitustööd Jõhvi logistika- ja äripargis saavad hoo sisse

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi logistika- ja äripark saab järgmise suve lõpuks uue näo - kruntide juurde ehitatakse teed ning tuuakse kõik muud vajalikud kommunikatsioonid.
Jõhvi logistika- ja äripark saab järgmise suve lõpuks uue näo - kruntide juurde ehitatakse teed ning tuuakse kõik muud vajalikud kommunikatsioonid. Foto: Peeter Lilleväli

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus alustab septembrikuus Jõhvi logistika- ja äripargi taristu ehitamist, millele veel selle aasta lõpus lisandub suure, kuni 8000ruutmeetrise lao- ja tootmiskompleksi rajamine.

Teisipäeval allkirjastasid SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus ja AS Lemminkäinen Eesti projekteerimis- ja ehitustöövõtulepingu, mille kohaselt ehitatakse Jõhvi parki 1,04 miljoni euro eest torustikke ning teid. Tööd peavad valmima järgmise aasta 15. augustiks. Taristu rajamist finantseerib osaliselt Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus piirkondade konkurentsi tugevdamise meetmest.

Ühendus suuremale osale kruntidest 

Kokku ehitatakse parki 1,2 km kanalisatsiooni- ja 1,6 km veetorusid, gaasitorustiku pikkus on 1,5 km ja sideliine on kokku 2 km jagu. Teid ehitatakse poolteist kilomeetrit ning sama pikalt ehitatakse välja ka tänavavalgustus.

Sisuliselt ehitatakse lepingu raames välja ühendused suuremale osale 24 krundist. Vaid kuus põhjapoolset krunti, mis jäävad parki läbivast ja lähiajal rekonstrueerimisele minevast gaasitorustikust põhja poole, jäävad esialgu ühenduseta ehk lükkuvad ehitustööde järgmisesse etappi. Lisaks jääb praegu ehitusest välja ka suur parkla, mis on mõeldud eelkõige Venemaa suunal sõitvate veokite teenindamiseks.

"Parkla ehitamine võiks olla loogiline jätk praegustele töödele. Küll ei mahu see rahaliselt praegusesse etappi, kuid oleme vaadanud juba 2015. aastal avanevaid uusi programme ja meetmeid ning tahame sealt lisaraha küsida," kinnitas sihtasutuse Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liige Teet Kuusmik, et parkla võiks valmida kõige tõenäolisemalt 2016. aastal ehk selle ehitamist võiks alustada pärast seda, kui praegu ehitamisele läinud osal tööd lõpevad.

Ärihoone ootab järge

Kuusmiku sõnul läks tööstusalade arendusel hanke lõpust lepingu sõlmimiseni kaks korda kauem aega kui algselt prognoositi. "Kui me plaanisime, et kaks kuud hiljem on meil leping sõlmitud, siis tegelikult kulus hanke erisuguste punktide täpsustamiseks EASiga oluliselt kauem aega ning töid saame reaalselt alustada neli kuud pärast hanke lõppemist," tunnistas ta.

Seetõttu pole seni jõutud ka planeeritud 8000 ruutmeetri suuruse lao- ja tootmishoone ehitamiseks lepingu sõlmimiseni, kuid sellest hoolimata loodetakse, et septembris jõutakse eellepingust lepinguni, alustatakse projekteerimist ning aasta lõpus ka reaalset ehitust.

Kuusmiku sõnul avalikustatakse ettevõte, kellele kompleks kuuluma hakkab, pärast lepingu sõlmimist. Omanik hakkab tulevikus kontori-, lao- ja tootmispindu välja rentima, tööstusalade arendus aitab kaasa turundustööga. "Pargi arengu jaoks on oluline, et meil oleks klientidele pakkuda võimalikult erisuguseid valikuid alates kruntidest ja lõpetades väiksemate üüripindadega," põhjendas ta, miks kompleksi väljaehitamine oluline on.

Esimesed ettevõtted võiksid ehituseni jõuda samuti veel enne järgmist suve. "Huvi pargi vastu on suur ja põhimõtteliselt on meil igal nädalal mõni kohtumine ettevõtjatega, et logistika- ja äripargi võimalusi tutvustada," kinnitas Kuusmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles