PÄEVA PILT: Teise maailmasõja lõppu tähistatakse mälestusüritustega

Põhjarannik
Copy
Veteranide read on praeguseks küll märgatavalt hõrenenud, kuid neid, kes sõjasündmusi endiselt mäletavad, on siiski veel piisavalt.
Veteranide read on praeguseks küll märgatavalt hõrenenud, kuid neid, kes sõjasündmusi endiselt mäletavad, on siiski veel piisavalt. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järvel, Jõhvis ja Sillamäel toimuvad 9. mai tähistamiseks traditsioonilised mälestusüritused. Veteranide read on praeguseks küll märgatavalt hõrenenud, kuid neid, kes sõjasündmusi endiselt mäletavad, on siiski veel piisavalt.

Teise maailmasõja lõpu 74. aastapäeva hakati tähistama juba nädala alguses: Kohtla-Järve veteranide ja pensionäride sõpruskonna esindajad külastasid neid veterane, kes ise enam kodust välja ei pääse, ning andsid neile üle väikesed kingitused.

8. mai keskpäeval toimus Jõhvi kalmistul Nõukogude sõdurite vennashaua juures leinatalitus ning seejärel kutsuti Jõhvi veteranid pidulikule lõunasöögile.

Täna, 9. mail kell 12 kogunetakse Kohtla-Järve vanalinnas asuva mälestusmärgi juurde. Sealgi toimuvad mälestusteenistus ja väike miiting, mille järel oodatakse ka Kohtla-Järve veterane pidulikule lõunale.

Sillamäel toimub 9. mail taas "Surematu polgu" rongkäik. Kell 17 asutakse Plaza kaubanduskeskuse juures oleval platsil kolonni moodustama ning kell 18 hakkab see liikuma Sillamäe sõdurimonumendi juurde, kus on kavas väike miiting ja kontsert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles