Sõnajalad ei pääse taas ohutustöid tegema

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Sõnajalgade ja tehnilise järelevalve ameti vägikaikaveole Aidus saab lõpu teha ainult kohus.
Sõnajalgade ja tehnilise järelevalve ameti vägikaikaveole Aidus saab lõpu teha ainult kohus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aidu tuulepargi arendaja Eleon Green kurdab, et ehkki tehnilise järelevalve amet on teinud neile ettekirjutuse tuulikute ohutustööde tegemiseks, ei pääse ehitusspetsialistid taas viibimiskeelu tõttu tuulikute juurde. 

"Amet on teinud meile ettekirjutuse, mis kohustab tegema kõik endast oleneva selleks, et teha Aidu tuulepargis ohutust tagavaid ja majanduslikku kahju vältivaid töid. Oleme koostanud nimekirja töödest, mis tuleb ära teha, et see nõue täita, ja selle alusel lubati meil mõningaid töid eelmisel nädalal teha. Täna hommikul ei lastud aga Saaremaalt ja Tallinnast selleks spetsiaalselt saabunud töömehi platsile ning keegi meid sellest enne teavitada ei suvatsenud," ütles OÜ Eleon Green juhatuse liige Andres Sõnajalg eile.  

Põhjus, miks mehi esmaspäevast objektile ei lastud, on seotud reedese lühendatud tööpäevaga ametis, mistõttu ei saanud vajalikud paberid valmis ega jõudnud politseisse kooskõlastamisele. "Ohutustööde tegemine ei käi selliselt, et kui ametnikul kell kukub, kukub samal ajal ka töömehel haamer. Hädavajalikud tööd tuleb lõpuni teha," ütles Sõnajalg, kelle sõnul teeb olukord neid murelikuks, kuna uuel nädalal lubatakse tugevat tuult. 

Sõnajala kinnitusel said nemad tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) ettekirjutuse 22. aprillil, samas kui politsei- ja piirivalveamet kehtestas tuulikute juures viibimise keelu juba 19. aprillist. "Seejuures hõivasid politseinikud kolm korda suurema, kuue hektari suuruse eravalduse, keelates juurdepääsu nii objekti kontorisse, veokite parklasse kui ka laoplatsidele," kurtis Sõnajalg. 

TTJA pressiesindaja Anne-Mai Helemäe sõnas, et nad pole kordagi takistanud ohutustööde läbiviimist. "Oleme võimaldanud teha tuulepargis täpselt neid töid, mille nimekirja ettevõte ametile ise esitas. On ju selge, et niivõrd erilise tehnilise lahendusega objektil tuleb ehitustööde läbiviimiseks enne ehitustöid esitada ka dokumentatsioon, mille põhjal saab hinnata, mis töödega on tegemist, kas need on ohutustööd, milles oleme kokku leppinud, ja kas need tööd on üldse vajalikud," ütles ta. 

Nüüd eelmise nädala ohutustööd kooskõlastati arendajaga tingimusel, et 10. mail esitab arendaja TTJA-le ülevaate 19. nädalal tehtud töödest, ehitustööde päevikud ja kaetud tööde aktid. Paraku on praegu olukord, kus arendaja ise ei soovi TTJAga koostööd teha ning seda elementaarset palvet ei ole ta tänaseni täitnud. Seetõttu ei ole ka esmaspäeval lubatud viibimiskeelu alas töid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles