Haiglat pommiga ähvardanud pensionär saadeti vanglasse

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ida-Viru keskhaigla.
Ida-Viru keskhaigla. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve pensionär, kes tänavu kevadel neljal korral tanklaid külmade arvetega terroriseeris ning lõpuks Ida-Viru keskhaigla õhku lasta ähvardas, saadeti otseteed vanglasse. 

3. aprillil kell 17.46 helistas pensionär Aleksandr (58) oma isikliku mobiiltelefoniga häirekeskuse numbrile 112 ning teatas, et pani sama päeva kella kolme paiku kaugjuhitava pommi Ahtmes asuva Ida-Viru keskhaigla erakorralise meditsiini osakonda ja et põrgumasin plahvatab kella 18-19 paiku.

Teatele reageerisid demineerijad, päästjad ja politsei. Haiglas olnud patsiente ja personali siiski evakueerima ei hakatud. Politsei ja demineerijad kontrollisid hoone üle ning midagi kahtlast ei leidnud.  

Samal õhtul pidas politsei Aleksandri kuriteos kahtlustatavana kinni.  

Mittetöötaval pensionäril on tänavu olnud kriminaalselt tormiline talv ja kevad.   

12. veebruaril peksis ta Ahtme ühes korteris purjutajate vahel tekkinud tüli käigus oma joomakaaslast julmalt rusikatega näkku. Kui too põgenes, jooksis Aleksandr talle järele ning tümitas meest edasi, nii et tollel peale näovigastuste tekke ka hambaproteesid purunesid. Samal päeval pidas politsei sõidukit Mercedes-Benz juhtinud Aleksandri kinni Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Sõpruse tänaval ning tal tuvastati väärteoks kvalifitseeritav alkoholijoove. Meest on ka varem korduvalt alkoholijoobes juhtimise tõttu liiklusest kõrvaldatud. Politseinikud toimetasid joobes Aleksandri arestimajja. Seekord määras kohus talle joobes juhtimise eest karistuseks 15 päeva aresti. Lisakaristusena võeti mehelt kuueks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus ning konfiskeeriti auto. 

14. veebruaril virutas kriminaalne pensionär Circle K tanklast bensiini, kui tankis päise päeva ajal seda 5,5 liitrit ning maksmata minema sõitis. Tanklates tegi ta külmi arveid järgnenud päevadel veel kolmel korral − suurim varastatud kütusekogus oli 10,68 liitrit ühes Jõgevamaa tanklas.  

10. mail määras Viru maakohus talle peksmise, pommiähvarduse ning varguste eest liitkaristuseks aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse, millest neli kuud kuulub kohe ärakandmisele, ülejäänu määrati tingimisi kolme aasta pikkuse katseajaga. Selle perioodi jooksul allutatakse ta käitumiskontrollile, muu hulgas ei tohi ta Eestist loata lahkuda kauemaks kui 15 päevaks ning tarvitada alkoholi. Peale selle mõisteti talt välja ligi 2000 eurot menetluskulusid, sundraha ja kahjutasu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles