Loomefestival toob Kiviõli õunapuupargi tuleviku kogukonnale tutvumiseks

Põhjarannik
Copy
Mullusel loomefestivalil joonistasid lapsed paberile oma unistused. Sellel aastal saavad unistused ja plaanid reaalsema kuju.
Mullusel loomefestivalil joonistasid lapsed paberile oma unistused. Sellel aastal saavad unistused ja plaanid reaalsema kuju. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kiviõli õunapuupargi oma tiiva alla võtnud Kiviõli 1. keskkooli noored tutvustavad loomefestivalil "Tegus õun" oma ideid, kuidas muuta park kohtumis- ja õppimispaigaks. 

Kiviõli linna südames asub roheala, kus pärast II maailmasõda asusid barakkelamud koos noorte õunapuudega. Praeguseks on barakid lammutatud, õunapuud on aga jäänud ning metsistunud. "Kui praegu on pargis üks tänavavalgusti ja sellest eemal veel üksik pink, siis Kiviõli 1. keskkooli soov on koos omavalitsuse ja kogukonnaga muuta linnasüdames asuv õunapuude park kolme aastaga kohtumis- ja õppimispaigaks," rääkis õpetaja Karin Pohla. 

Selleks rajatakse kogukonna projektiõppe raames 25 infostendi, mis räägivad lugusid Lüganuse valla loodusest, majandusest, kultuurist ja ajaloost. Nendele lisaks tulevad parki pingid, prügikastid ja lillepotid. "Sel aastal esitleme kogukonnale infostendide eskiise, kogume tagasisidet ja loodetavasti avame järgmisel aastal samal ajal uhke pargi," ütles Pohla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles