Narva ootab külla kultuuripealinna žüriid (1)

Ilja Smirnov
Copy
Euroopa eksperdikomisjoni liikmete tuleku puhul ehitakse Narva linnatänavad kultuuripealinna konkursi sümboolikaga.
Euroopa eksperdikomisjoni liikmete tuleku puhul ehitakse Narva linnatänavad kultuuripealinna konkursi sümboolikaga. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnaruumi Euroopa eksperdikomisjoni liikmete visiidi puhul kunstlikult üles vuntsima ei hakata. Visiidile saabuvatel komisjoniliikmetel tuleb hiljem otsustada, kas Euroopa 2024. aasta kultuuripealinnaks saab Narva või Tartu.

Euroopa eksperdikomisjoni liikmete visiidid Narva ja Tartusse toimuvad juba õige pea: 25. augustil saabub buss koos seitsme inimesega Narva, 26. augustil pühendavad nad päeva piirilinnaga tutvumisele, 27. augustil aga suunduvad Tartusse. 28. augustil esitlevad mõlemad Eesti kandidaatlinnad Tallinnas oma lõpptaotlust.

Projekti "Narva − Euroopa kultuuripealinn 2024" juht, Narva linna peaarhitekt Ivan Sergejev ütles eile, et külaliste vastuvõtu kava pole veel lõplikult koos. "Selle koostamine käib." Sergejevist endast saab neile Narva giid.

"Meil pole vaja näidata Narvat ilustatuna, st kunstlikult me midagi tegema ei hakka," sõnas Sergejev, ent lisas, et asjakohane sümboolika pannakse Narva tänavatele üles sellegipoolest.

Ajakirjanikud tema sõnul komisjoni liikmetega suhelda ei saa − täpsemini ei hakka külalised ise seda tegema; filmimine ja pildistamine on lubatud.

Sergejev kinnitas muudele allikatele viidates, et 28. augusti õhtul selgub, kas Euroopa 2024. aasta kultuuripealinnaks saab Narva või Tartu.

"Meil on idee korraldada kõigest hoolimata sel päeval Narvas midagi peotaolist," lisas ta.

Tuletame meelde, et Narva ja Tartu asusid Euroopa 2024. aasta kultuuripealinna tiitli nimel võistlema 2018. aasta alguses. 2019. aasta augusti esimesel päeval esitasid mõlemad linnad Eesti Vabariigi kultuuriministeeriumi kaudu oma ametlikud lõpptaotlused. Enne seda tegi linnad läbi tohutu ettevalmistustöö, kaasates sellesse nii kohalikke kui ka rahvusvahelisi eksperte.

19.-25. augustini toimub kaubandus-meelelahutuskeskuses Astri Narva 2024 nädal: avatud on infopunkt ning kavas on mitmed põnevad üritused ja kohtumised. Näiteks 22. augustil kell 18 algab avalik vestlusring, millest võtavad osa Euroopa kultuuripealinna projekti juht Ivan Sergejev, kunstiline juht Ilmar Raag ning programmitiimi liikmed Piia Tamm, Jana Pavlenkova ja Julia Savitskaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles