Kohtla-Järvelt pärit endine pangajuht Aivar Rehe leiti surnult

Põhjarannik
Copy
See pilt pärineb 2011. aastast, mil Aivar Rehe esines Jõhvis noorteprogrammist Entrum osalejatele.
See pilt pärineb 2011. aastast, mil Aivar Rehe esines Jõhvis noorteprogrammist Entrum osalejatele. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järvelt pärit Danske panga Eesti üksuse endise juhi Aivar Rehe surnukeha leiti kolmapäeva hommikul, kinnitas politsei.

Politsei sai teate Aivar Rehe surnukeha leidmisest tema kodu lähedal täna hommikul.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder sõnas, et varasemalt ei olnud seda kohta, kust Aivar Rehje surnukeha leiti, lähedaste poolt kontrollitud. "Surnukehal puuduvad vägivallatundemärgid, samuti ei viita miski õnnetusjuhtumile. Lähedaste hoidmiseks ei ava PPA mehe leidmise kohta rohkem detaile. Samuti ei algatata juhtunu kohta uurimist. Täname kõiki, kes politseile otsingute käigus abi osutasid ning avaldame kaastunnet mehe lähedastele," märkis Põder.

 
Aivar Rehe lahkus esmaspäeva hommikul kella kümne ajal Pirital Kloostrimetsas asuvast kodust. Esialgsetel andmetel läks Rehe hommikul jalutama, kuid kui mees polnud lõunaks tagasi tulnud, hakkasid lähedased muretsema ning teavitasid sellest politseid.
 
Aivar Rehe juhtis Danske panka aastatel 2008–2015. Aastatel 2007–2015 jooksis Danske Eesti filiaalist läbi 200 miljardit eurot mieresidentide kahtlase päritoluga raha. Selle aasta märtsis ütles Rehe Postimehele, et tunneb endal küll vastutust, kuid arvab, et Danske rahapesu tõkestamise meetmed olid tollel ajal piisavad. 
 
Aivar Rehe sündis 3. aprillil 1963 Kohtla-Järvel ja elas Katse tänaval. 1981. aastal lõpetas ta kodu naabruses olnud Kohtla-Järve 1. keskkooli. Ta tegeles aktiivselt ujumisega ja kuulus noorte klassis Eesti paremikku.  
 
Rehe lõpetas aastal 1985 Tallinna Polütehnilise Instituudi majandusteaduskonna tööstuse planeerimise eriala.
 
Ta töötas Eesti Hoiupanga ning Hansapanga juhatuses. Aastatel 2002-2004 töötas ta tolliameti ja 2004-2006 ühendatud Eesti Maksu- ja Tolliameti peadirektorina. Seejärel sai temast Sampo Panga, hilisema Danske Banki Eesti haru juhatuse esimees ja Eesti Pangaliidu juhatuse esimees. 
Copy
Tagasi üles