Liisa Nuut – Virumaa korruptantide verivärske paljastaja

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Liisa Nuut leiab, et ei saa olla korruptsiooni, millesse me suhtume ükskõikselt, ja korruptsiooni, millesse tuleb suhtuda erilise tähelepanuga. "Kui meil on tegemist ametiisikutega, kes kasutavad oma töökohta, neile antud volitusi ja ühiskonna usaldust kuidagipidi ära, siis see on igatepidi rikkumine," ütleb ta.
Liisa Nuut leiab, et ei saa olla korruptsiooni, millesse me suhtume ükskõikselt, ja korruptsiooni, millesse tuleb suhtuda erilise tähelepanuga. "Kui meil on tegemist ametiisikutega, kes kasutavad oma töökohta, neile antud volitusi ja ühiskonna usaldust kuidagipidi ära, siis see on igatepidi rikkumine," ütleb ta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Alates tänavusest suvest Viru ringkonnaprokuratuuris ringkonnaprokurörina tööle asunud, korruptsioonikuritegudele keskenduvat Liisa Nuuti on põhjust peljata neil Virumaal võimuga seotud ametiisikutel, kel on kiusatus kasutada avalikku ametikohta omakasu teenimiseks. 

Millised on olnud teie esimeste kuude õnnestumised?

Õnnestumistest on täna veel vara rääkida. Korruptsioonimenetluste puhul võtab kõik aega. Teeme esimesi samme ja kogume tõendeid. Õnnestumistest räägime siis, kui menetlused on sellises faasis, et saame seda avalikkusega jagada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles