Kauksi rannahoone ehitus läheb maksma üle miljoni euro

Põhjarannik
Copy
Kauksi rannahoone projekti ei muudetud, hanke muutsid odavaks mööbli väljajätt ja luba kasutada alternatiivseid materjale.
Kauksi rannahoone projekti ei muudetud, hanke muutsid odavaks mööbli väljajätt ja luba kasutada alternatiivseid materjale. Foto: OÜ KAOS Arhitektid

Alutaguse vallavalitsus loodab lähiajal Kauksi rannahoone ehitajaga lepingu sõlmida ja hoone tuleval aastal valmis ehitada.

Kauksi rannahoone ehitushankel osalenud neljast pakkujast tunnistas Alutaguse vallavalitsus edukaks soodsaima pakkumuse teinud Rakvere firma OÜ Revin Grupp oma.

"Nende pakkumine oli 964 000 eurot pluss käibemaks," ütles vallavanem Tauno Võhmar. "Võrreldes esimese hankega, mille liiga kõrgete pakkumiste tõttu tühistasime, saime hinnas 150 000 eurot alla."

Võhmari sõnul hoone projekti ei muudetud, küll aga jäeti hankest välja mööbel ja lubati ehitusel kasutada alternatiivseid materjale.

"Tiikpuu asemel võib kasutada midagi muud ja valgustid peavad küll olema samasugused nagu projektis, ent mitte tingimata seda konkreetset tüüpi," tõi ta näiteks. "Mööbli jaoks tuleb teha eraldi hange, aga kindlasti ei lähe see 150 000 maksma."

Tuleval nädalal toimuval kokkusaamisel selgub, kas edukaks pakkujaks tunnistatud firmaga lepinguni jõutakse.

"Kui see mingil põhjusel nii ei lähe, siis järgmised pakkumused olid suhteliselt samas hinnaklassis, vastavalt 4000 ja 10 000 eurot kallimad. Nii et lepinguni jõuame seekord kindlasti," ütles Võhmar.

Rannahoone peab tuleval aastal valmis saama.

Juba sel aastal saab valmis Iisaku − Tärivere kergliiklustee, õigemini selle teine etapp, mis algab aleviku piirilt, kus veel Iisaku valla ajal ehitatud esimene etapp lõppes, ning kulgeb sealt edasi Tärivere kruusakajääri ja maanteeni.

"Töö läheb enam-vähem plaanipäraselt, tee alused on peaaegu valmis, loodame, et lumi ei tule enne, kui asfalt maas," ütles Tauno Võhmar.

Kokku ehitab kohalik firma OÜ Expertline kergliiklusteed ligemale 1,2 kilomeetrit, maksma läheb see umbes 215 000 eurot.

Võhmari sõnul pole rohkem kergliiklusteid praegu plaanis ehitada − eelarves pole selle jaoks raha −, küll aga projekteeritakse väiksemaid juppe Iisaku alevikus ning ka sellesama ehitatava Iisaku − Tärivere tee pikendust bussipeatuseni, et lapsed saaksid külast turvaliselt alevikku liikuda.

"Projektid hapuks ei lähe; kui avanevad mingid fondid, kust ehitamiseks raha saada, saame kohe oma projektidega taotlema minna," märkis Võhmar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles