Kiviõli staadioni valmimine lükkub kevadesse

Põhjarannik
Copy
Kiviõli staadion on ehitatud niikaugele, et nüüd tuleks sellele rullida kunstmuru. Kuna seda saab teha ainult siis, kui sooja on üle viie kraadi, jääb see töö kevadeks.
Kiviõli staadion on ehitatud niikaugele, et nüüd tuleks sellele rullida kunstmuru. Kuna seda saab teha ainult siis, kui sooja on üle viie kraadi, jääb see töö kevadeks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kiviõli uue kunstmurukattega staadioni aluspõhi on valmis, aed ümber ning varustus ja konteiner selle hoidmiseks olemas, kuid kuna muru saab paigaldada vaid püsivate soojakraadidega, jääb staadioni lõplik valmimine kevadesse. 

"Ma lootsin küll, et saame staadioni valmis nii, et seda saaks juba talvehooajal kasutada, kuid kahjuks ei saa nõnda, et mõne kuuga saad nii suure objekti valmis," tõdes Lüganuse vallavanem Viktor Rauam. Ta märkis, et ehkki staadion pidi väikestele jalgpalluritele avanema novembri lõpus, saab seda nüüd kasutama hakata olenevalt ilmast kas märtsis, aprillis või mais. 

Staadioni ehituse kiire lõpetamine jäi ühelt poolt muru taha: kõige mõistlikum variant oli muru rentida. Sellega jäid ka muru hooldamise ning samuti uuendamise mured muru omanikule. Hange viidi läbi ning leping on kohe sõlmimisel, kuid muru hankimiseks kulub hanke võitjal kuni 40 päeva, mis tähendab, et muru saabuks alles detsembri teises pooles. Selle paigaldamiseks peaks ööpäeva keskmine temperatuur olema vähemalt viis kraadi. "Tõenäoliselt on ilm siis külmem ning ülejala ei saa nii suuri objekte teha," sõnas Rauam. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles