Lüganuse astus sammu koolitüli lahendamise suunas (4)

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Lüganuse valla ja Kiviõli 1. keskkooli esindajad Helena Paist (vasakult), Anu Vau, Mariliis Randmer, Arno Strauch, Mart Kivistik ja Viktor Rauam jõudsid kompromissini, mis võib tähendada Heidi Uustalu naasmist kooli.
Lüganuse valla ja Kiviõli 1. keskkooli esindajad Helena Paist (vasakult), Anu Vau, Mariliis Randmer, Arno Strauch, Mart Kivistik ja Viktor Rauam jõudsid kompromissini, mis võib tähendada Heidi Uustalu naasmist kooli. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vallavanem Viktor Rauami lubadus kutsuda Heidi Uustalu kooliaasta lõpuni Kiviõli 1. keskkooli direktori ametisse tagasi võib koolirahu Kiviõlis taastada. 

Täna, 7. jaanuaril kohtusid Maidlas Kiviõli 1. keskkooli ning Lüganuse valla esindajad. Tunniajase jutuajamise järel tunnistasid osapooled, et nad on jõudnud kompromisslahenduseni, mis võib viia õpetajate streigi ärajäämiseni. 

Kompromissi sisuks oli see, et Viktor Rauam võtab ühendust direktori ametikohalt vabastatud Heidi Uustaluga ja teeb talle ettepaneku tulla ametisse direktori kohusetäitjana kooliaasta lõpuni. 

Kui vallavanem seda teeb, on õpetajad valmis streigist loobuma. "Meie eesmärk on olnud see, et kaks osapoolt maha istuksid, räägiksid ja selgitaksid välja, kas nad saavad koos edasi minna," ütles kooli esindaja Mariliis Randmer, kelle sõnul saab pärast valla ja Heidi Uustalu vestlust selgeks ka see, kas nende koolijuht on üldse valmis naasma. Kui ei, siis ei ole samuti streigiks enam põhjust, sest see on olnud nende nõudmise sisu. 

Randmeri sõnul jäi tal kohtumisel tunne, et vallavanem tõesti soovib kompromissi leida ning ta usub, et see saavutatakse. 

Kas Uustalu võiks naasta, ei osanud Rauam ennustada. Küll kinnitas ta, et tema suurim soov on koolirahu taastamine. 

Heidi Uustalu ütles Põhjarannikule enne kohtumist, et ehkki ta kohtus oma ennistamist ei nõua, pole ta öelnud, et ta pole valmis kooli naasma. Küll aga polnud vallavalitsus seni temaga kordagi kohtumiseks ühendust võtnud, ehkki vallavanem seda eelmisel aastal rahvakoosolekul lubas. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles