90aastane Amanda Veret elab kangekaelselt üksi tühjaks jäänud majas

Copy
Amanda Veret ei taha elanike ja kütteta majast kuskile minna.
Amanda Veret ei taha elanike ja kütteta majast kuskile minna. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sompas Tuule tn 3 paiknev Stalini-aegne 12 korteriga maja on praeguseks tühjaks jäänud ning keskküte on seal samuti välja lülitatud. Kõik selle maja elanikud on oma korterid juba ammu maha jätnud − kõik peale ühe naisterahva, kelle vastus ettepanekule teise majja ümber kolida on kategooriline "ei".

"Ma elan selles majas juba 60 aastat ning jään siia surmani," kinnitab Amanda Veret, vaatamata sellele, et elab üksi mitte ainult oma kolmetoalises korteris, vaid kogu majas. Tuule 3 asuv maja kordab teiste Sompas tühjaks jäänud majade saatust: inimesed jätsid oma korterid maha, ei maksnud kütte eest ning küte lülitati välja.

"Kes jättis oma korteri maha, kes suri, pärandit aga ei võtnud keegi vastu... Küttevõlg ulatus üle 7000 euro," räägib Sompa majade kütmisega tegeleva ettevõtte OSK Grupp klienditeenindaja Jelena Trojanova. "2018. aastal lülitati selles majas keskküte välja. Tol hetkel elas seal peale Amanda veel üks naisterahvas, kuid temagi jättis oma korteri maha ja sõitis ära. Amandale pakuti võimalust kolida ühte teise Sompa majja − Aruserva 10. Linn remontis seal omal kulul talle korteri, kus on head elutingimused, kuid naine keeldub kategooriliselt ümber kolimast."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles