Eesti Energia tahab Narvas küttehinda tõsta

Ilja Smirnov
Copy
Kui möödunud külmadel talvedel tossas Balti elektrijaama ainus töös olev energiaplokk Narva all nagu tõeline katlamaja, siis nüüd ei ole selle töö enam rentaabel isegi plusskraadidega. Fotol paremal on näha reservgaasikatlamaja madal korsten, millest on praeguseks saanud faktiliselt peamine ja samuti kallis Narva majade kütja.
Kui möödunud külmadel talvedel tossas Balti elektrijaama ainus töös olev energiaplokk Narva all nagu tõeline katlamaja, siis nüüd ei ole selle töö enam rentaabel isegi plusskraadidega. Fotol paremal on näha reservgaasikatlamaja madal korsten, millest on praeguseks saanud faktiliselt peamine ja samuti kallis Narva majade kütja. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Balti elektrijaam kütab tänavu talvel Narva maju kahjumiga: konkurentsiamet on juba kolmel korral jätnud kooskõlastamata energiatootja taotluse tõsta soojusvõrkudesse antava soojusenergia hinda. Kütte hind on põlevkivienergeetika pealinnas endiselt Eesti madalaim.

Narva tarbijatele toodetakse soojust linnale lähimas, ASi Enefit Energiatootmine koosseisu kuuluvas Balti elektrijaamas, täpsemini selle ainsas töös olevas 11. energiaplokis, mis läbis kapitaalse renoveerimise 2000. aastate alguses.

Nii soojuse kui ka elektrienergia tootmise praeguse kahjumlikkuse tõttu pandi nimetatud energiaplokk 2019. aasta detsembri alguses seisma ja jäeti reservi. Soojusenergiat toodetakse nüüd Balti elektrijaama kõrvale ehitatud gaasikatlamajas, mis varem toimis suurte külmade korral lisakatlamajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles