Pressipreemia nominentideks on valitud viis Põhjarannikus ilmunud lugu (1)

Põhjarannik
Copy
Põhjaranniku ajakirjanike Erik Kalda ja Erik Gamzejevi mullu ilmunud lugudest on pressipreemiale kokku nomineeritud viis tööd.
Põhjaranniku ajakirjanike Erik Kalda ja Erik Gamzejevi mullu ilmunud lugudest on pressipreemiale kokku nomineeritud viis tööd. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti Meedialiidu ajakirjanduspreemiate 2019 žüriid on valinud nominentide hulka koguni viis eelmisel aastal Põhjarannikus ilmunud lugu.  

Maakonnalehtedest on nomineeritute seas sel aastal kõige rohkem Põhjaranniku lugusid − neli −, kusjuures esindatud on kõik kolm kategooriat.  

Uudise kategoorias on nelja nominendi seas 14. septembril ilmunud  Erik Gamzejevi lugu "Volikogu liikme firma jättis Jõhvi promenaadi ehituse pooleli ja sai vallalt veel ka hüvitust" ja 9. novembril ilmunud Erik Kalda artikkel "Jõhvi valitsemisstiil: hea palgaga töökohad omadele". Žürii valis nominendid välja 32 eelmisel aastal maakonnalehtedes ilmunud uudise seast. 

Erik Kalda on nominentide seas ka 16. veebruaril ilmunud looga "Eesti taandumine", mis puudutas teravalt eestikeelse hariduse küsimust Ida-Virumaal. Arvamuse kategoorias oli konkursile esitatud kokku 23 tööd. 

Erik Gamzejevi 26. oktoobril ilmunud lugu "Suuremeelne Eesti riik maksab taasiseseisvumise vastastele 3000 eurot pensioni" on nomineeritud 40 töö seast olemuslugude kategoorias. 

Maakonnalehtede žürii tööd juhtis Saarte Hääle peatoimetaja ja pressinõukogu esimees Gunnar Siiner. Žüriisse kuulusid Lõuna-Eesti Postimehe peatoimetaja Sirli Homuha, meediaekspert ja raadio Kuku saate "Olukorrast ajakirjanduses" toimetaja Väino Koorberg, Eesti kunstiakadeemia õppejõud ja ajaloolane David Vseviov ning Ekspress Grupi uuriva toimetuse juht Tarmo Vahter. 

Lisaks on Erik Gamzejev kolme nominendi seas ka venekeelsetes ajalehtedes ilmunud arvamuslugude arvestuses (seal konkureeris kümme tööd) Severnoje Poberežjes 14. veebruaril 2019 ilmunud arvamusega "Заложники муниципальной политики 21-го века" ("21. sajandi munitsipaalpoliitika pantvangid"), mis käsitles omavalitsustes kujunenud klannipoliitikat. 

Kas ja mitu ajakirjandusauhinda sel aastal Põhjarannikule tuleb, selgub 6. märtsil Tallinnas õpetajate majas. Varasemate aastate jooksul on Põhjarannik võitnud kokku kümme ajakirjanduse auhinda ning on olnud nomineeritud üle paarikümne korra. 

Venekeelsete lehtede žürii tööd juhtis ajakirjanik ja meediaekspert Pavel Ivanov. Žürii liikmed olid Delovõje Vedomosti peatoimetaja Polina Volkova, venekeelse Postimehe peatoimetaja Olesja Lagašina, MK-Estonia peatoimetaja Andrei Mokijevski, vene Delfi peatoimetaja Andrei Shumakov ja Raadio 4 vastutav toimetaja Andrei Titov.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles