Alutaguse hooldekodus lisandus kaks nakatunut

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Mäetagusel asuv Alutaguse hooldekeskuses on praeguseks võetud proovide põhjal Ida-Virumaal põhiline koroonaviiruse epitsenter, kus on tuvastatud ligemale veerand kõigist maakonna haigestumistest.
Mäetagusel asuv Alutaguse hooldekeskuses on praeguseks võetud proovide põhjal Ida-Virumaal põhiline koroonaviiruse epitsenter, kus on tuvastatud ligemale veerand kõigist maakonna haigestumistest. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Viimastena saabunud kaheksa testitulemust lisasid Alutaguse hoolekeskuses nakatunute nimekirja veel kaks elanikku; kokku on koroonahaigeid elanikke teisipäevase seisuga viis, lisaks üks töötaja. 

Esmaspäeval oli Alutaguse hoolekeskusest tehtud laustestimise põhjal teada, et nakatunud on neli elanikku ja üks töötaja. Kaheksa elaniku testitulemused polnud siis veel teada. 

Teisipäeval saabunud vastustest selgus, et kaheksast testist kaks olid positiivsed. Seega tõusis nakatunud elanike arv kuueni. Üks esimeste seas diagnoosi saanutest kahjuks suri haiglas ööl vastu teisipäeva. 

"Praegu on haiglas viiest nakatunust kolm - kaks juba varasemast, lisaks üks, kes seni meil isolatsioonis oli," rääkis hoolekeskuse juhataja Kristiina Ets. 

Kaks viimasena poitiivse diagnoosi saanud elanikku on hoolekeskuses isolatsioonis, enesetunne on  neil hea ja mingeid haigussümptomeid pole. 

Ka laupäeval positiivse diagnoosi saanud töötaja enesetunne on hea. 

"Tema ei ela üldse Alutaguse vallas," ütles Ets, et suhtleb neiuga telefonitsi iga päev. "Ta on laupäevast alates täielikus isolatsioonis, ka toit viiakse koju."

Kahte töötajat, kes laustestimise päeval ära olid, testiti alles teisipäeval, mõlema tulemus oli negatiivne. 

"Loomulikult on nad kodus, mitte tööl," kinnitas Ets. 

Etsi sõnul pole Alutaguse valla inimestel põhjust peljata, et hooldekeskuse töötajad nakkust laiali võiksid kanda. 

"Meie töötajad jälgivad väga hoolsalt hügieenireegleid, pesevad ja desinfitseerivad end enne majast lahkumist väga põhjalikult."

Kuigi hooldekeskuse töötajatest on vaid üks koroona tõttu töölt ära jäänud, on mitu töötajat muudel põhjustel hoolduslehe võtnud ja töötajaid kipub nappima. 

"Oleme väga tänulikud, kui leidub vabatahtlikke, kes on nõus meile appi tulema, näiteks koduhoolduse kogemusega inimesed või ka meditsiiiniõed," ütles Kristiina Ets. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles