Kui kodu on kolm ühes: kodu, kool ja kontor

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Gerri, Eva, Ave, Maaria ja Lembit Alamets oma kodus, kus veedetakse praegu harjumatult suures koosseisus harjumatult palju aega.
Gerri, Eva, Ave, Maaria ja Lembit Alamets oma kodus, kus veedetakse praegu harjumatult suures koosseisus harjumatult palju aega. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Koroonaepideemia on pööranud pea peale Alametsade pere elukorralduse, aga mitte nende ellusuhtumise: tass on endistviisi pooltäis, mitte pooltühi. Gerri ja Lembit töötavad mõlemad laste ja noortega ning teevad seda praegu kodukontorist, enda kolm koduõppel last pealekauba. Kõige selle kõrval võetakse aega vabatahtlikuks tööks.

Külaskäik Alametsade Soonurme külas asuvasse koju on üle pika aja esimene silmast silma intervjuu ja kõik asjaosalised järgivad hoolikalt hügieenireegleid.  

Elutoa laual on pudel desinfitseerimisvahendiga kõrvuti kiluga Gerri küpsetatud leival ja Sonda kõrtsi perenaise Kaire Polli moonikringliga. Distants on turvalised kaks meetrit, aga meeleolukas vestlus upitab tuju ja pingutab naerulihaseid, pühkides hetkeks meelest, et elame eriolukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles