Kohtla-Järve korteriühistud saavad linnalt taas toetust taotleda

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve Keskallee.
Kohtla-Järve Keskallee. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavalitsus võtab 5.-10. aprillini taas vastu korteriühistute toetusetaotlusi. 

Kohtla-Järve linnaeelarves on käesolevaks aastaks ühistutele ette nähtud 50 000 eurot koolitustoetust; elektripaigaldiste, korstnate ja gaasipaigaldiste auditi tegemise toetust; elektripaigaldiste, küttesüsteemi ja ventilatsiooni korrashoiu toetust; haljastuse korrastamise ja turvasüsteemide paigaldamise toetust; hoovide heakorrastamise ning fassaadide ja katuste renoveerimise toetust.

Kevadine taotlusvoor avatakse juba sel pühapäeval.

"Praktika on näidanud, et mitte kõik ühistute esindajad ei saa oma taotlusi elektrooniliselt saata, seepärast on neid võimalik esitada ka paberil," ütles Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko. "Ent kuna linnavalitsuse töötajad teevad nüüd kaks nädalat kaugtööd, siis otsustasime, et tööajal esmaspäevast kuni neljapäevani võivad korteriühistute esindajad oma dokumendid tuua valvuri kätte."

50 000 eurot ei ole suur summa ning pole välistatud, et juba pühapäeval saab kogu summa otsa. Linnapea tuletas meelde, et kõige esimesena oma taotluse esitajad ei pruugi veel kindlasti raha saada: linnavalitsuse spetsialistid peavad dokumendid kõigepealt üle vaatama ja tehtud tööd heaks kiitma. Peale selle ei välista ta, et linnal võib avaneda võimalus ühistute toetuse summat ka suurendada.

"Esiteks on meil olemas reserv," selgitas Jantšenko. "Ning muidugi teeb majanduslangus meid murelikuks, ent samas on lootust, et midagi kärpima hakata ei tule: riigihalduse minister Jaak Aab ütles, et lisaeelarvesse, mida hakatakse arutama 19. aprillil, on sisse kirjutatud raha ka omavalitsuste toetuseks. Kui me sealt midagi saame ja meil oma kulutusi vähendama ei tule hakata, siis saame aidata rohkemaid ühistuid ning võib-olla isegi kõik taotlused rahuldada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles