Koroonakriisis sai kõvasti pihta ka vanglatööstus

Erik Gamzejev
Copy
Eesti Vanglatööstuse uue juhi Ave Paavo kontoriruumis Jõhvis Tsentraali keskuses on üks ettevõtte põhitooteid, Viru vanglas valmistatud saunaahi.
Eesti Vanglatööstuse uue juhi Ave Paavo kontoriruumis Jõhvis Tsentraali keskuses on üks ettevõtte põhitooteid, Viru vanglas valmistatud saunaahi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Koroonakriisist tingitud eriolukorra ajal on tugevasti kannatada saanud ka vangidele tööd andev Eesti Vanglatööstus, kus tootmine on seiskunud ja müügitulud langenud nullilähedaseks. 

Osa vanglatööstuse ärist kadus hoobilt pärast hotellide sulgemist, sest kadus vajadus pesta linu ja rätikuid. Seda teenust osutati nii Jõhvis paiknevas Viru vanglas kui Tallinna vangla pesumajades. Kuna vanglates rakendati viiruse leviku ärahoidmiseks liikumispiiranguid, siis ei saanud Eesti Vanglatööstuse nõukogu esimehe Margus Ilmjärve sõnul jätkata ka nende toodete tootmist, mille järele oleks turul, kui ehitusepoed olid avatud, nõudmist olnud: näiteks saunaahjusid, grillitarbeid ja muud sellist kaupa, mis on tuntud Stovemani kaubamärgi all. 

Ettevõtte juht vahetati välja 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles