Kaevurite päeva rahvapidu jääb sel aastal ära

Erik Gamzejev
Copy
Eelmisel aastal Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumis toimunud kaevurite päeval esinesid teiste seas ka Eesti praegused menukamad muusikud NOËP ja Uku Suviste.
Eelmisel aastal Kohtla-Nõmme kaevandusmuuseumis toimunud kaevurite päeval esinesid teiste seas ka Eesti praegused menukamad muusikud NOËP ja Uku Suviste. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Traditsiooniliselt augusti viimasel pühapäeval kaevurite päeva puhul toimunud rahvapidu jääb sel aastal koroonaviiruse pandeemia tõttu ära. 

Viimastel aastatel pidu üheskoos korraldanud Enefit Kaevandused ja Viru Keemia Grupp leidsid, et kõigile soovijaile avatud tuhandete osalejatega rahvapeo korraldamine on liialt riskantne ning võib kaasa tuua viiruse leviku.

"Kuna see on olnud traditsiooniliselt kõigile avatud pidu, siis ei pidanud me õigeks teha seda pidu ka ainult oma töötajatele," ütles VKG avalike suhete juht Irina Bojenko. Kuigi tänavune aasta on toonud odavate õlihindade tõttu ka kaevandusettevõtetele majandusliku tagasilöögi, ei oleks seetõttu pidu ära jäänud. "Selle jaoks oli meil raha planeeritud ka kärbitud eelarves."

Bojenko sõnul tunnustab VKG kaevurite päeva eel kuut tänavust aukaevurit pidulikul üritusel Ojamaa kaevanduses.

Enefit Kaevanduste pressiesindaja Kristina Kostina sõnas, et nemad korraldavad kaevurite päeval kaevandusmuuseumis vastuvõtu ettevõtte tublimatele töötajatele koos nende peredega. "See on umbes 80 inimesele mõeldud üritus," ütles ta.

Ühe töötaja haigestumise tõttu koroonaviirusesse tänavu aprillis seiskas Estonia kaevandus töö ligemale kuuks ajaks.  

Iga aasta augusti viimasel pühapäeval tähistatav kaevurite päev on kujunenud Ida-Virumaa suuremaks rahvapeoks. Kõrgaastatel, kui pidu peeti Toilas ning laval käisid ka sellised bändid nagu Modern Talking ja Secret Service, ulatus külastajate arv kümnete tuhandeteni. Pärast seda, kui peopaik kolis Toilast Kohtla-Nõmmele, on osalejate arv jäänud väiksemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles