Peipsi ääre palistavad kümned kodurestoranid

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Peipsi toidu tänav algab Vasknarvas nagu varasematelgi aastatel.
Peipsi toidu tänav algab Vasknarvas nagu varasematelgi aastatel. Foto: Erik Kalda / Põhjarannik

Kolmandal Peipsi toidu tänaval avab Ida-Virumaal uksed seitse kodurestorani Vasknarvast Lemmakuni ning toidufestival kestab terve nädalavahetuse. Kokku on Peipsi ääres avatud 42 ajutist söögikohta.

Maitsvat Peipsi toitu serveeritakse kõikjal, aga Lemmaku puhkemaja kahe päeva restoran eristub teistest selle poolest, et on heategevuslik ning kasum annetatakse Eesti loomakaitse seltsile. Kodurestoranis teenindatakse lauast ning maitsemeeled võib valmis panna näiteks karulaugupelmeenideks, magusateks kamakotlettideks mustasõstrakastmega ja käsitöö õuna-sidruni-meeveiniks.

Lisaks maitsva toidu nautimisele on Lemmaku puhkemaja restoranis võimalik käia ujumas ja väikese lisatasu eest ka ehtsas puuküttega saunas. Muusikaliste vahepalade eest hoolitsevad kolm noorte muusikute kollektiivi. 

Kokku avavad festivalil "III Peipsi toidu tänav 175 km" uksed 42 pop-up-restorani. "175kilomeetrisel teekonnal Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kallastel pakutakse kõike paremat, mida kohalikust toormest valmistada saab, nii traditsioonilist Peipsi toitu kui ka tänapäevase aksendiga valmistatud roogasid," ütles Peipsimaa Kogukonnaköögi eestvedaja Triinu Akkermann.

"Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg, mil valminud on kõikvõimalikud aia-, metsa- ja põllusaadused ning kõigest sellest valmistavad 42 pop-up-restorani Vasknarvast Saaboldani külastajate rõõmuks roogasid oma parimate retseptide järgi. Samuti saab sel nädalavahetusel Peipsi-äärsetest lugematutest müügipunktidest kaasa osta kogu seda rikkust, mis Peipsi ääres kasvab," lisas korraldaja.

Restoranid on avatud laupäeval kella 11-21 ja pühapäeval kella 11-17. Festivali täpsema info leiab aadressil https://www.facebook.com/Peipsitoidutanav175/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles