Kohtla-Järve koolides on mitmed klassid koroona tõttu kodusel digiõppel

Erik Gamzejev
Copy
Kohtla-Järve Ahtme linnaosas asuvas Tammiku põhikoolis on kodusele digiõppele suunatud praegu kaks klassi.
Kohtla-Järve Ahtme linnaosas asuvas Tammiku põhikoolis on kodusele digiõppele suunatud praegu kaks klassi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve koolides on mitmed klassid koroonaviirusesse nakatunud õpilaste ja õpetajate tõttu kodusel digiõppel, suurim kolle on praegu Tammiku põhikoolis. 

Ahtme linnaosa Tammiku põhikoolist on saanud Ida-Virumaal järjekordne haiguskolle, kus neljapäevahommikuse seisuga on  nakatunud seitse inimest: kolm õpilast, kaks õpetajat ja kaks pereliiget.

Terviseameti pressiesindaja Eike Kingsepa sõnul võib nakatunuid lähipäevil juurde tulla. "Epidemioloogiline uuring käib, praegu ei ole veel täit selgust, kuidas see nakkus seal liikus," sõnas ta. 

Kingsepa sõnul soovitas terviseamet suunata haigestunud laste ja õpetajatega klassi distantsõppele, kuid ülejäänud kool võib edasi tegutseda. 

Kohtla-Järve abilinnapea Niina Aleksejeva sõnul ongi Tammiku põhikool järginud terviseameti ja haridusministeeriumi juhiseid. Nakatunutega klass on alates kolmapäevast koduõppel. "Tervet kooli ei ole mõtet kinni panna," ütles ta. 

Aleksejeva sõnul läks üks klass Tammiku põhikoolis kodusele õppele juba septembri algusest, kuna haigestusid õpetaja ja ka üks õpilane.  

Ahtme põhikoolis on tema sõnul ühe õpilase nakatumise tõttu kodusel digiõppel kõik üheksandad klassid.

Viimase ööpäeva jooksul lisandus Ida-Virumaale neli uut nakatunut, neist kaks olidki seotud Tammiku põhikooliga. Ida-Virumaal on terviseameti poolt jälgimisel 429 inimest, kellest on haigestunud 86. Maakonnas on seitse aktiivset kollet, millest suurim on 57 haigestunuga Estonia kaevanduse kolle. Ühendkuningriigist sissetoodud koroonaviiruse koldega on seotud 16 ja Ojamaa kaevanduse koldega üheksa haigusjuhtu. Sillamäe töökoha koldega on seotud 16 ja Tammiku põhikooli koldega 7 inimest.

Sel nädalal järsult kasvanud niinimetatud tutvuskonna koldes, milles on omavahel tihedalt läbi käinud põhiliselt Kohtla-Järve ja Jõhvi elanikud, on 21 inimest. 

Ida-Viru keskhaigla patoloogiaosakonna kolle kahanes viiele inimesele, kuna terviseamet liigutas sealt neli inimest tutvuskonna koldesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles