Narvalanna Olga Kublitsjaja avaldas Eesti esimese niplispitsi ajalugu tutvustava raamatu

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Eesti rahvakunsti ja käsitöö liit kuulutas 2020. aasta pitsiaastaks ning Olga Kublitskaja pälvis pärandihoidja tiitli. Veebruaris andis Eesti president pitsimeistrile üle Valgetähe V klassi teenetemärgi niplispitsi traditsiooni alalhoidmise ja edendamise eest.
Eesti rahvakunsti ja käsitöö liit kuulutas 2020. aasta pitsiaastaks ning Olga Kublitskaja pälvis pärandihoidja tiitli. Veebruaris andis Eesti president pitsimeistrile üle Valgetähe V klassi teenetemärgi niplispitsi traditsiooni alalhoidmise ja edendamise eest. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eesti pitsikudujate gildi juhataja, Narva pitsikooli asutaja ja juht Olga Kublitskaja tegi teoks oma ammuse unistuse: ilmus tema esimene raamat "Niplispits Eestis. Narva niplispits".

Rohkem kui 200-leheküljeline värviküllane raamat ilmus eesti, vene ja inglise keeles ning kõneleb pitsipunumise kunsti tekkest ja arengust Euroopas ja Eestis. Autor kannab lugeja selle iidse käsitööharu lummavasse maailma ning tutvustab selle tekkimist, taassündi ja arengut tänapäeval.

"Võib öelda, et see on kogu minu kolmekümneaastase loomingulise töö tulemus," sõnas Kublitskaja. "Raamatu väljaandmise idee tekkis juba väga ammu ning liikusin järk-järgult selle eesmärgi poole, kuid aktiivne ettevalmistus algas sel aastal ja võttis aega mitu kuud. Materjali oli kogunenud väga palju, fotosid samuti. Tegin kõike ise, ainult väljaande maketti aitas kujundada abikaasa Aleksandr, kes on elukutseline veebidisainer."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles