Narva haigla juhiks sai endine linnapea

Ilja Smirnov
Copy
Aleksei Jevgrafov määrati Narva haigla juhiks, kuid ta võib sellest ametist juba paari nädala pärast lahkuda, juhul kui tal peaks õnnestuma volikogus saada vajalik toetus linnapea valimistel.
Aleksei Jevgrafov määrati Narva haigla juhiks, kuid ta võib sellest ametist juba paari nädala pärast lahkuda, juhul kui tal peaks õnnestuma volikogus saada vajalik toetus linnapea valimistel. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Hiljuti Narva linnapea ametist tagandatud Aleksei Jevgrafov asub juhtima Narva haiglat, mis on praegu koroonapatsientide tulva ja personali puuduse tõttu väga keerulises seisus. 

Munitsipaalasutuse Narva Haigla senine ainus juhatuse liige Olev Silland astus sel teisipäeval sellelt kohalt tagasi, kuid jätkab tööd peaarstina. Haigla nõukogu nimetas Sillandi asemele juhatusse Narva ekslinnapea Aleksei Jevgrafovi, kel pole ei meditsiiniharidust ega ka meditsiinitöö kogemust. 

Narva haigla poliitiliselt tähtsat rolli kinnitab taas kord tõsiasi, et SA Narva Haigla nõukogu seitsmest liikmest viis on Narva linnavolikogu liikmed, mitte erialalt meedikud, ning vaid üks neist on Tartu ülikooli kliinikumi arst Urmas Siigur. Asutuse nõukogu juhib Narva volikogus 2018. aastast 2020. aasta novembrini võimufraktsiooniks olnud Kodulinn Narva liider Irina Janovitš. Nõukogu seitsmes liige oli Aleksei Jevgrafov ise, kes pääses sinna Narva linnapea olles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles