Kohtla-Järve kultuuriasutustes koondamisi ei plaanita

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Ehkki uksed on külastajatele suletud, jätkub kõikides linna kultuuriasutustes aktiivne elu.
Ehkki uksed on külastajatele suletud, jätkub kõikides linna kultuuriasutustes aktiivne elu. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Alates eelmisest aastast on klubide, kultuurimajade ja huvikeskuste uksed suletud ning ringide ja stuudiote töö toimub distantsilt. Linnavõimude kinnitusel ei ole praegu vajadust selles tegevusvaldkonnas ranget säästurežiimi kehtestada.

Kohtla-Järve abilinnapea Niina Aleksejeva ütles, et linna kultuuriasutustes pole kontserte ja üritusi oodata vähemalt jaanuari lõpuni, kuna valitsus pikendas Ida-Virumaal kehtestatud koroonapiiranguid. Sellest hoolimata töö neis jätkub ning linnavõimud ei kavatse töötajate palku kärpima ega koondama hakata.

"Inimesed töötavad distantsilt, juhid seavad kollektiividele ülesandeid ning teenindav personal on samuti tööga hõivatud − kogu aeg on midagi teha. Huviringide tegevus jätkub veebis, mis on mõnikord raskemgi kui klassiruumis. Olen nõus, et kultuuriasutused ei teeni kinni olles ise mitte midagi, ent samas nad ei kuluta ka midagi: ürituste korraldamiseks kulutusi ei tehta, väljasõite ei toimu, võistluste tarvis pole vaja auhindu osta jne. Haldusressursid on linnaeelarves olemas, tänu sellele saame praegu hakkama. Seni pole mulle tulnud ühtegi teadet, et keegi oleks haigeks jäänud, ning me loodame, et saame varsti siiski tavaelu juurde naasta. Muuseumide ja näituste külastamine on juba lubatud ning neid on kõigis meie majades."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles