Pooltühjas kortermajas trotsivad elanikud visalt külma

Copy
Korteriühistu juhatuse esimees Galina Rahhimova märkis külma jäetud tühjadest korteritest rääkides, et loomulikult kehtib nõue hoida seal temperatuuri vähemalt 18 kraadi juures, isegi kui neis keegi sees ei ela, kuid seda nõuet täita on ebareaalne.
Korteriühistu juhatuse esimees Galina Rahhimova märkis külma jäetud tühjadest korteritest rääkides, et loomulikult kehtib nõue hoida seal temperatuuri vähemalt 18 kraadi juures, isegi kui neis keegi sees ei ela, kuid seda nõuet täita on ebareaalne. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järvel Uus tänav 1 paiknev kortermaja oli üks esimesi, mis elanike võlgade tõttu keskkütteta jäeti − keskkütet pole selles majas 2010. aastast peale. Ning ehkki pooled selle maja korteritest on nüüdseks tühjaks jäänud, pole elu seal seisma jäänud − erinevalt Vahtra tänava 23. majast, mille elanikud pärast kütte väljalülitamist maha jätsid ja mis eelmisel aastal lammutati.

Selles majas on 44 korterit, inimesed elavad neist pooltes. Pärast keskkütte väljalülitamist rohkem kui kümme aastat tagasi paigaldasid majja jäänud elanikud oma korteritesse gaasikatlad ja soojendavad end gaasküttega.

"Muidugi on selliste pakaseliste ilmadega nagu praegu korteris külm, ehkki katel töötab kogu päeva ja gaasiarve on üsna kopsakas," ütleb pensionär Tamara Telenkova. "Ma elan esimesel korrusel ning trepikoda ja tühje kortereid ei köeta. Kõik see annab muidugi tunda ning temperatuur korteris pole praegu kõrgem kui 15 kraadi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles