Jõhvi krossisõitjad tegid Leedus käe valgeks

Põhjarannik
Copy
Foto: Joel Kelder

Laupäeval Leedus peetud Euroopa kestuskrossi karikavõistluste esimesel etapil oli stardis ka neli Jõhvi esindajat. Ajale vastavalt oli osalejaid tavapärasest vähem ning kohaleminek koroonatestide ja muu pärast keerukam. Pikale võistluspausile vaatamata saavutati ka üks klassivõit.

Eestis on kogu motohooaeg esialgu pausil ning kuigi trenni on tehtud, võisteldi nüüd esimest korda. Seda, et Leedus on olukord lahedam, oli näha ka kohalike võistlejate enesekindlusest. "Kalvarijas peetud etapil osales põhisõidul 40 võistlejat, kuid hobiklassis oli startijaid lausa 140 ning oli näha, et kevadel tavalisi koperdamisi kohalikel ei olnud," ütles Argo Keerme Jõhvi motoklubist.

Meie parimana lõpetas Krissu Konoplitski naiste arvestuses esimesena. "Natuke pelgasin enne starti, kas pean lõpuni vastu. Tavapäraselt sõidetakse Eestis naiste klassis üks tund, aga Euroopas poolteist, ent kõik sujus," ütles Konoplitski.

"Üldiselt oli rada väga kõva ja kiire. Lubati vihma ja pori, aga ilm oli ilus ning pikal rajal oli kaks täisgaasi sirget. Nii et põhjagaasiga sai pikalt lasta ning maksimumkiirused ulatusid 100 ringi ja keskmine oli 50 km/h lähedal. Seda on päris palju," ütles üldkokkuvõttes kuuendana ja E1-klassis kolmandana lõpetanud Riho Keerme.

Seitsmendana lõpetas üldarvestuses Argo Keerme ja Allar Keerme oli üheteistkümnes.

Kuidas hooaeg edasi läheb, ei ole esialgu teada. "Eestis on siiani ebaselge, kus ja millal hooaeg lahti läheb. Mais peaks Soomes toimuma Euroopa karikavõistluste teine etapp. Vahepeal oli info, et see jääb ära, nüüd aga räägitakse jälle, et vist toimub. Kuna kahel sõitjal on head punktid karmanis − olgugi et osalt ka erakorralise aja tõttu −, oleks patt minemata jätta, kui Soomes võistlus toimub," ütles Argo Keerme

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles