Põhjarannik viis maakonnalehtede velotuuri teatepulga Jõhvist Rakverre

Põhjarannik
Copy
Teel Jõhvist Rakveresse tehti põige ka järgmisel nädalal 75. aastapäeva tähistavasse Kohtla-Järve linna. Põhjaranniku viieliikmelisse rattaseltskonda kuulusid Ida-Virumaa jalgrattaspordi entusiast Hardi Raiend, Ida-Virumaa turismiklastri eestvedaja Kadri Jalonen, Põhjaranniku fotograaf Matti Kämärä, tegevtoimetaja Erik Kalda ja peatoimetaja Erik Gamzejev.
Teel Jõhvist Rakveresse tehti põige ka järgmisel nädalal 75. aastapäeva tähistavasse Kohtla-Järve linna. Põhjaranniku viieliikmelisse rattaseltskonda kuulusid Ida-Virumaa jalgrattaspordi entusiast Hardi Raiend, Ida-Virumaa turismiklastri eestvedaja Kadri Jalonen, Põhjaranniku fotograaf Matti Kämärä, tegevtoimetaja Erik Kalda ja peatoimetaja Erik Gamzejev. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Põhjaranniku rattaseltskond ühines neljapäeval Eesti maakonnalehtede velotuuriga, viies oma vahetuses teatepulga Jõhvist Rakveresse.

Teekond Jõhvi muusikaväljakult Kaljo Kiisa kuju juurest Rakvere turuplatsile Arvo Pärdi kuju juurde ei kulgenud mööda kõige otsemat ja lühemat teed, vaid sinna mahtus ka mitmeid kõrvalepõikeid. Nii läbiti ka järgmisel nädalal 75. aastapäeva tähistavat Kohtla-Järve linna ja selle tööstuspiirkonda, Ontikat ja Saka mõisa, kus kostitati rattureid pirukate ja morsiga.

Teekonnal sõideti läbi Eesti ristsõnapealinnast Aa külast, Moldova külast ja tehti väike peatus Purtse pruulikojas. Pikem lõunapaus oli Liimalas Tulivee keskuses, kus sai ronida vaatetorni otsa. Rattaga põigati ka haldusreformi käigus Lääne-Virumaale loovutatud Aserisse ja Kalvisse.

Rakveres andis Põhjarannik teatepulgaks olnud GPS-seadme üle Virumaa Teataja rattaseltskonnale, kes asus reede hommikul teele Paidesse. Rakvere linnapea Triin Varek kinkis mõlemale toimetusele väge täis linna sümboli − tarva kuju.

Pausidega ligemale seitse tundi kestnud teekonna pikkuseks kujunes ligemale 90 kilomeetrit. Ratturite seltskonda kuulusid rattaspordi entusiast Hardi Raiend, Ida-Virumaa turismiklastri eestvedaja Kadri Jalonen, Põhjaranniku fotograaf Matti Kämärä, tegevtoimetaja Erik Kalda ja peatoimetaja Erik Gamzejev. Raiend püsis kogu teekonna jooksul ka rattasadulas, ülejäänutel kogunes sõidukilomeetreid ligemale 70.

Pärnu Postimehe 164. sünnipäeva puhul sõidetav Eesti maakonnalehtede velotuur algas esmaspäeval Pärnust. Läbides Viljandi, Otepää, Tartu, Jõhvi, Rakvere ja Paide, jõudis see reede hilisõhtul finišisse Tallinnas.

Koos kahe kaaslasega jalgrattaga Jõhvi jõudnud Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba ütles, et selline üle-eestiline rattasõit ühendab maakonnalehti ja annab uue emotsiooni. Raba märkis, et temale oli etapp Mustveest Jõhvi meeleolukas. "Sain sel aastal esimese suutäie rääbist ja hapukurki. Minu jaoks oli elus esimene kord ronida Iisaku vaatetorni tippu. Kaaslastele sai juba lubatud, et õhtul tuleb kodus naisele rääkida, et kui sel suvel peaks aega jääma, siis Ida-Virumaa reis tuleb ära teha," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles