Anvar Samost: politseiniku maailmavaade ja kodanike riik

Anvar Samost
, ajakirjanik
Copy
Anvar Samost, ajakirjanik
Anvar Samost, ajakirjanik Foto: ERR

Üllatavalt pole ükski erakond peale EKRE vastu hakanud kabinetis sündinud ja üha sagenevatele katsetele ametnike elu isikuvabadusi kitsendades mugavamaks teha.

Siseminister Kristian Jaani vastas päev pärast pikalt edasi lükkunud Keskerakonda astumist ERRi ajakirjaniku Aleksander Krjukovi küsimusele tema maailmavaate kohta, et see on väga seotud politseiniku maailmavaatega. Mõnda aega visati ootamatu vastuse üle nalja, kuid viimaste nädalate debatt kõigi Eesti inimeste biomeetriliste isikuandmete kokkukoondamise üle näitab, et asi on naljast kaugel.

Jaani sai siseministriks Keskerakonna esimehe Jüri Ratase otsepakkumise peale. Eesti erakonnad on juba paarkümmend aastat raskustes muudel aladel edukate inimeste poliitikasse toomisega. Sel on mitu põhjust, alates poliitikute ja erakondade mainest ning lõpetades asjaoluga, et sisuliselt on meie riigis tipp-poliitikas kutseline osalemine võimalik vaid parlamendi või valitsuse liikmena, valimised on aga üksnes iga nelja aasta tagant. Nii on valitsuste vahetumisel lahti haruldane uute nägude võimaluste aken.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles