Islandi elektroonikavõlurid tulevad taas Narva

Põhjarannik
Copy
Foto: Station Narva

Augusti alguses esineb festivalil "Station Narva" Islandi elektroonilise tantsumuusika legend GusGus, kes lummas publikut samal festivalil ka kaks aastat tagasi.

Björki kõrval Islandi muusika üks tuntumaid ekspordiartikleid, üle 25 aasta tegutsenud GusGus jõuab Narva oma uue plaadi Euroopa turnee käigus. Meenutades oma kahe aasta tagust Narva esinemist, ütles bänd: ""Station Narva" mõjus meile nagu lööklaine!"

Nad märkisid, et oli ainulaadne kogemus esineda Venemaa ja ülejäänud Euroopa vahel, tormiliselt areneva Eesti idaserval. "Festivali ürituste ja esinejate mitmekesisus ning kunstipärasus pakkus värskendavat vaheldust rahvusvahelisel muusikamaastikul toimuvale. Oli au sellest osa saada ja tuleme siia taas ilma vähimagi kõhkluseta esinema!"

"Station Narva 2021" muusikaprogramm

Reede, 6. august

* Narva muuseum: GusGus (IS), Vök (IS), Sven Grünberg ja elektroonilise muusika seltsi ansambel: "Hingus" (EE), Vaiko Eplik ja Eliit (EE), View (FI), The RIG (RU), Discourse Synthetique (RU), YASMYN (EE), HUNT (EE), Mick Moon (EE), Sander Mölder (EE)

* Ro-Ro klubi: Saint Cheatersburg (EE), Pale Alison (EE)

Laupäev, 7. august

* Narva muuseum: Roni Size feat. Dynamite MC (UK), AIGEL (RU), Kristjan Randalu (EE), Holy Motors (EE), New Ro (FI), Avenue (EE), Modulshtein (EE), kino laulud: Stanislav Bulganin ja Janno Reim (EE)

* Ro-Ro klubi: OOPUS (EE), valgussõu ja "Station Narva" jätkupidu

Oliver Berg kirjutas Müürilehes kaks aastat tagasi toimunud GusGusi kontserdist nõnda: "Igatahes meeleline elamus. Suurepärane heli, mõnusalt tummised breigid, ilusti välja peetud, valgusega sünkroonis techno-biidid, üldse need värvid ja kõik, kõik on kuidagi, kuidagi üks nagu... jah, mõnus heli, pole midagi öelda. Nagu mingi psühhedeelsem Pet Shop Boys?"

Eelseisval kontserdil, 6. augustil Narva linnuses tuleb koos duoga GusGus lavale samal festivalil esineva Islandi bändi Vök laulja Margret Ran, kelle hääl kõlab ka GusGusi 23. juulil ilmuval uuel stuudioalbumil "Mobile Home".

GusGusi saundimeistri Biggi Veira ja laulja Daníel Ágúst Haraldssoni sõnul avab tulevane plaat akna düstoopilisse, masinate poolt vallutatud maailma, milles sihitult ekslevate hingede ainus eesmärk on hedonistlik naudingute jaht.

"Station Narva" peakorraldaja Helen Sildna sõnul tähendab see, et GusGusi klassi artistid soovivad "Station Narvale" tagasi tulla oma uut muusikat esitlema, üht: festival on jõudnud rahvusvahelisele muusikasündmuste kaardile.

Narva muuseumis ning Ro-Ro klubis 6. ja 7. augustil peetaval festivalil esineb 24 artisti Eestist, Venemaalt, Soomest, Islandilt ja Ühendkuningriigist. Lisaks Islandi muusikutele veel näiteks Briti d´n´b ässad Roni Size ja Dynamite MC, Tatari-Vene duo AIGEL, Eesti muusika maestrod Sven Grünberg ja Vaiko Eplik. Duo Stanislav Bulganin ja Janno Reim tõlgendavad Venemaa kultusbändi Kino lugusid. Esinema tuleb ka Soomes oma vokaalse võimekuse, huumori ja 1980.-1990. aastate viidetest pungil debüütalbumiga "latebloomer" laineid lööv laulja ja produtsent New Ro ehk Ronja Stanley.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles