Narva volikogu asub taas linnapead valima

Erik Gamzejev
Copy
Ants Liimetsal jäi eelmisel esmaspäeval Narva linnapeaks saamisest üks hääl puudu. Sel neljapäeval seisab ees uus katse.
Ants Liimetsal jäi eelmisel esmaspäeval Narva linnapeaks saamisest üks hääl puudu. Sel neljapäeval seisab ees uus katse. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva volikogu asub neljapäeval taas paariks kuuks linnapead valima. Kandidaadiks on endine linnasekretär Ants Liimets, kel jäi eelmisel nädalal linnapeaks saamisest üks hääl puudu.

Eelmisel esmaspäeval tagandas volikogu põhiliselt Keskerakonna saadikute häältega linnapea ametist sotside leeri kuuluva Katri Raigi. Kui Raigi umbusaldamiseks vajalikud 16 häält tulid napilt kokku, siis salajase hääletusena toimunud uue linnapea valimine luhtus, kuna Ants Liimets sai vaid 15 häält.

Liimets sõnas, et kuigi keskerakondlasest volikogu aseesimees Tarmo Tammiste kinnitas talle, et vajalikud hääled on koos, tundis ta juba volikogu saalis valitsenud õhkkonna põhjal, et nii see ei ole. Ta märkis, et võib umbes viie keskerakondlasest saadiku kohta arvata, et nad võisid isikliku vastumeelsuse tõttu jätta tema poolt hääletamata.

Volikogu esimees Tatjana Stolfat teatas eelmisel teisipäeval sotsiaalmeedias, et linnapea kohusetäitjana tegutseb valimisteni linna rahandusameti juht Jelena Golubeva, kes tunneb linnasüsteemi hästi ja kellel sujub kohanemine uue ametiga kiiresti. Kuid Keskerakond taganes sellest plaanist ja otsustas teha siiski uue katse linnapea valimiseks.

Ants Liimets ütles, et Keskerakond on rääkinud temaga teistkordsest kandideerimisest. Tal ei ole kindlust, et hääli seekord rohkem tuleb, aga tal pole midagi ka kandideerimise vastu. "Miks ka mitte," ütles ta, märkides, et olles olnud pikka aega linnasekretär, ei vaja ta linnapea ametisse sisseelamiseks aega.

Liimetsale on vastumeelt, et Katri Raik keelitas mitmeid reformierakondlasi kandideerima oma valimisliitu, mistõttu jääb Reformierakonnal oma nimekirjaga Narva volikogu valimistel osalemine ilmselt ära.

Keskerakond on teatanud, et nende linnapeakandidaat kohalikel valimistel on riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin, kellele tähendaks aga praegu linnapea ametisse tulek riigikogu liikme volituste lõpetamist. Seejuures pole kindel, kas pärast kohalikke valimisi õnnestub Keskerakonnal saada endale linnapea koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles