Alutaguse mees Rene Kundla pürgib Eesti killumeistriks

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Eelvoorudest edasipääsenuid premeeriti 200 liitri kütusega, saate peaauhind on 1000 liitrit kütust.
Eelvoorudest edasipääsenuid premeeriti 200 liitri kütusega, saate peaauhind on 1000 liitrit kütust. Foto: facebook.com/killumeister

Telekanal TV3 otsib "Killumeistri" saates Eesti selle sügise parimat anekdoodivestjat, esmaspäeval eetrisse jõudvasse lõppvooru pääses ka Kiiklas elav Rene Kundla.

"Killumeistri" eelvoorus käis Kundla ära nii, et isegi kodused sellest ei teadnud. Naisele ja lastele rääkis alles siis, kui sai teada, et pääses finaali ja seal osalemiseks tuleb pere plaanid ümber teha.

"Sellisesse saatesse on eriti esimesel korral päris raske osalejaid leida. Naljarääkijaid on Eestis tohutult palju, aga nali vajab konteksti ja seltskonda, seda lavale kaamerate ette võõrastele inimestele igaüks rääkima minna ei julge," põhjendas ta oma otsust saatest osa võtta.

Rene Kundla on küll aastaid kaasa löönud Kiikla näiteringis ja lavaga harjunud, aga "Killumeistris" osalemiseks see eriti julgust juurde ei andnud ja seal tuli ikka närv sisse küll.

Eelvoore oli kolm, iga osaleja pidi rääkima ühe minuti jooksul üks-kaks nalja, mis võiksid kuulajad lisaks naerutamisele ka pisut mõtlema panna. Kundla rääkis kaks elust enesest meelde jäänud humoorikat juhtumit.

Igast eelvoorust pääses edasi kolm võistlejat, Rene Kundla nende seas.

"Eks mind aitas ka see, et tegemist oli peresaatega ja ma arvestasin sellega. Mõne esineja nalju pidasid kohtunikud just sel põhjusel sobimatuks," märkis ta.

Finaalsaade salvestati küll juba suvel, ent võitja selgub alles esmaspäeva õhtul telefonihääletuse tulemusena.

"Selliste saadete puhul on tavaline, et lõpuosast salvestatakse mitu varianti ja televaatajate hääled otsustavad, milline neist eetrisse läheb," selgitas Kundla.

Eesti rahvusringhäälingu Virumaa korrespondendina töötav Rene Kundla ütles, et tõsine teletöö ja teise telekanali huumorisaates osalemine pole põrmugi vastuolus.

"Töö ja eraelu on erinevad asjad. Ma ei esinda selles saates rahvusringhäälingut, osalen seal kui Rene Alutaguselt. Ka mu ülemus ütles, kui ma ERRis tööle hakkasin, et ega elu pea sellepärast seisma jääma, et ma ERRis töötan."

"Killumeistri" finaal on TV3 kanalil eetris esmaspäeval kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles