SISUTURUNDUS ⟩ Vallo Reimaa: lõpetame hariduse muutmise Jõhvi poliitmängude tallermaaks!

Vallo Reimaa
, Valimisliit Üheskoos Jõhvi Eest
Copy
Vallo Reimaa koolijuhtide esindajana rahvusringhäälingu saates „Suud puhtaks“.
Vallo Reimaa koolijuhtide esindajana rahvusringhäälingu saates „Suud puhtaks“. Foto: Erakogu

Hariduses on esmatähtis omandatud teadmiste kvaliteet ja koolides pakutavate võimaluste paljusus. Jõhvi vene põhikooli tuleviku kahtluse alla seadjad ja paanika külvajad peaksid kõigepealt peeglisse vaatama, sest hirmude allikas peitub neis endis.

Hariduses on esmatähtis omandatud teadmiste kvaliteet ja koolides pakutavate võimaluste paljusus. Jõhvi vene põhikooli tuleviku kahtluse alla seadjad ja paanika külvajad peaksid kõigepealt peeglisse vaatama, sest hirmude allikas peitub neis endis.

Samas on loomulik, et hariduse kõrge kvaliteet eeldab tänapäeval riigikeele oskust tasemel, mis avab soovijatele kõige paremate gümnaasiumide uksed Eestis. Siia lisandub ka demokraatlik juhtimisstiil, avatus uutele ideedele ning koostöö teiste koolidega.

Kõik see kehtib nii Jõhvi Vene Põhikooli kui Jõhvi Põhikooli kohta. Esmatähtis on koostöö Jõhvi Gümnaasiumiga, kutsehariduskeskusega ja huvikoolidega, sest lapse üldpädevuste areng sünnib just sellises koostöös. Kindlasti peab sellesse koostöömudelisse kuuluma ka uus Jõhvi tehnoloogiakool.

Unustada ei tohi, et ükski laps pole pelgalt anonüümne standardne ühik haridusbürokraatias, vaid ainulaadne indiviid, kelle eripärasid tuleb osata esmalt märgata ja seejärel neid arvestada haridustee kujundamisel.

On täiesti arusaamatu, kuidas saab Jõhvile niivõrd olulises valdkonnas puududa valdkondlik hariduse arengukava, mille abil luuakse terviklik tulevikku suunatud arengumudel, mis saaks aluseks Jõhvi hariduse eduloole. Kas selle puudumine on jäänud oskamatuse, tahtmatuse või lihtlabase laiskuse taha? Jõhvi praegusesse juhtimisse süüvides hakkavad silma kõik need kolm põhjust.

Haridusasutuste juhid ei tohi olla politiseeritud! Jõhvi Spordikooli juhtum on siin hea näide. Juhte tuleb valida pädevuse, mitte poliitteenete alusel!

Pöörame Jõhvi juhtimise näoga noorte poole! Räägime noortega, kuulame neid ja kaasame otsuste kujundamisse, et noored leiaksid endale piisavalt nüüdisaegseid väljakutseid oma tuleviku sidumiseks Jõhviga.

Loome aktiivsetele noortele suunatud väikeprojektide fondi, millest noored saavad taotleda raha, et arendada oma ettevõtlikkust ja toetada praktiliste tegevuste kaudu koduvalda.

Toetame noori noortevolikogu loomisel. Samas peab noortevolikogu olema poliitiliselt sõltumatu, mitte erakonnahuvide mängukann.

Jätkame skate-pargi arendamist ja parandame noortekeskuse tingimusi, sest praegused ruumid on noortele tegutsemiseks liiga väikesed.

Valimisliidus ÜHISELT JÕHVI EEST kandideerivad:

Reg nr 144 VALLO REIMAA

Reg nr 145 INGRID SPITZ

Reg nr 146 ARTUR PÕLD

Reg nr 147 ALEKSANDR ROMANOVITŠ

Reg nr 148 KRISTJAN KEERME

Reg nr 149 NATALJA ŠABARTŠINA

Reg nr 150 KAAREL PÜRG

Reg nr 151 SIRLI TAMMISTE

Reg nr 152 SERGEI ANDREJEV

Reg nr 153 PAUL PAAS

Reg nr 154 ILMAR AUN

Reg nr 155 VIKTOR RUMJANTSEV

Reg nr 156 AIME KUNINGAS

Reg nr 157 MAIT SEPP

Reg nr 158 JAKOB PEHK

Reg nr 159 VELLI NABER

Reg nr 160 IVO OKAS

Reg nr 161 AIVAR HELSTEIN

Reg nr 162 RASMUS KUUSEMETS

Reg nr 163 MIHHAIL DERBNEV

Reg nr 164 TRIIN TARENDI

Reg nr 165 PRIIT MÜÜRSEPP

Reg nr 166 SASKIA SADRAK-TAMMES

Reg nr 167 ARTJOM MALAHHOV

Reg nr 168 KRISTELI PERI

Reg nr 169 ANDREI ŠAPOVALOV

Reg nr 170 RINGO RIIVES

Reg nr 171 RIHO SILLAR

Reg nr 172 DMITRI OREHHOV

Reg nr 173 MEELIS KRIISK

Reg nr 174 KRISTI KLAAMANN

Reg nr 175 MARGARITA ŠPALOVA

Reg nr 176 JEVGENI KOTOV

Reg nr 177 AARE REBBAN

Reg nr 178 ANNE ALAKÜLA

Reg nr 179 IGOR GAMANKO

Reg nr 180 ARGO SOOLEP

Reg nr 181 ELLEN PRUNBACH

Reg nr 182 URMAS EDOVALD

Reg nr 183 GALINA KISSELJOVA

Reg nr 184 ERICH PULLERITS

Reg nr 185 SNEZHANA BELYANKINA

Reg nr 186 VLADIMIR TUŽILKIN

Reg nr 187 KAIA KALDVEE

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles