N&V protsessib Jõhvi vallavalitsusega teede hooldushangete pärast

Põhjarannik
Copy
N&V teehoolduslepingu tähtaeg saab läbi järgmise aasta jaanuari keskpaigas.
N&V teehoolduslepingu tähtaeg saab läbi järgmise aasta jaanuari keskpaigas. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Riigihangete vaidlustuskomisjon jättis rahuldamata firma N&V vaidlustuse, milles leiti, et Jõhvi vallavalitsus rikkus seadust, kui lükkas teedehankel tagasi kõik pakkumised, kuna need olid eeldatust kallimad. Kuid N&V on esitanud vaidlustuse ka juba uue hanke kohta.

N&V juhatuse esimehe Maria Merkulova hinnangul oli vallavalitsuse otsus õigustühine, kuna tal ei olnud kohustust kõiki pakkumisi tagasi lükata. "On tõenäoline, et viies läbi uue hankemenetluse, jõuab hankija samasuguse tulemuseni ning pakkujad peavad hankemenetluses osalemisega seotud kulutusi kandma seeläbi asjata mitu korda," märkis Merkulova. Ta tõi näiteks, et pakkumisel osalemiseks nõutava 150 000 euro suuruse panga garantiikirja saamine on väga kulukas.

Jõhvi vallavalitsus lootis, et leiab järgnevaks neljaks ja pooleks aastaks teede ning haljasalade hooldaja, kes ei soovi selle eest saada rohkem raha kui 3,3 miljonit eurot käibemaksuga. Sel sügisel läbi viidud hankel osalenud kõigi kolme firma hinnapakkumised ületasid seda piirmäära aga tunduvalt. Hanke korraldamisega tegelev vallavalitsuse majandusspetsialist Arno Uprus selgitas, et oodatust eriti palju kallimad olid hinnapakkumised maapiirkondades. "Seal ei olnud erinevus kümnetes protsentides, vaid lausa kordades."

Seetõttu lükkas vallavalitsus kõik pakkumised tagasi ja kuulutas välja uue hanke, kus pakkumiste esitamise tähtaeg on 17. detsember. N&V on aga juba esitanud vaidlustuse ka sellele hankele.

Praegu hooldab Jõhvi teid ja tänavaid N&V. Lepingu tähtaeg saab läbi järgmise aasta jaanuari keskpaigas. Kui selleks ajaks ei õnnestu hanke võitjaga lepingut sõlmida, tuleb Upruse sõnul vallavalitsusel sõlmida ajutine kokkulepe N&Vga töö jätkamiseks või kui see ei õnnestu, siis leida mõni teine firma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles