Sajad inimesed kogunesid Kohtla-Järvele valguse väge nautima

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Valguspildid vahetusid kultuurikeskuse fassaadil vaat et iga minuti järel.
Valguspildid vahetusid kultuurikeskuse fassaadil vaat et iga minuti järel. Foto: Anastassia Gavrina

Kohtla-Järve kultuurikeskuse seinad lõid pühapäeval õhtupimeduses särama: peeti valguspidu "Valguse vägi". Valgussõud ja videomappinguid olid nautima tulnud nii kohalikud kui ka kaugema kandi inimesed.

Publikule avanes erakordne valguse ja tulede vaatemäng: Eesti kunstiakadeemia animatsiooni osakonna tudengid tutvustasid õpetaja Taavi Varmi juhendamisel valminud töid, kasutades videoekraanina kultuurikeskuse fassaadi. Valguspildid kultuurikeskuse seinal vahetusid üksteise järel. Tartust pärit Krista Palm ja Artistic Flow Studio aga esitasid publikule lummava tulesõu.

Artistic Flow Studio täitis pimeda detsembriõhtu tulede säraga.
Artistic Flow Studio täitis pimeda detsembriõhtu tulede säraga. Foto: Marina Seppar

Etendus kestis poolteist tundi ning ehkki väljas oli külm ja tuuline, ei läinud peaaegu keegi poole pealt ära − kel külm hakkas, sai end soojendada õuekohvikutes pakutud kuumade jookidega.

Vaatajad oli etendusest vaimustuses ning paljud neist avaldasid soovi, et sääraseid vabaõhuüritusi võiks tulevikus rohkem olla.

"See oli särav, lõbus ja ilus üritus. Tore, et nüüd ei pea selliste muljete järele enam mõnda suurlinna sõitma," sõnas Anastassia Gavrina. "Loodan, et kultuurikeskus jätkab valguspeo traditsiooni."

Selline ta on − valguse vägi!
Selline ta on − valguse vägi! Foto: Marina Seppar

Kohtla-Järve kultuurikeskuse direktor Svetlana Korotkova kinnitas, et üritus saab jätku − seda enam, et kõiki ideid, millega nende loominguline meeskond välja tuli, ei jõutud seekord ellu viia. Taavi Varm, kellega kultuurikeskusel kahe aasta jooksul suurepärane koostöö on välja kujunenud, unistab samuti koostöö jätkamisest − siis juba uute tudengite ja programmidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles