VIDEO Päästjad põletasid majapidamise maani maha

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Niimoodi pandi maja seest esmalt põlema ning päästjad jälgisid tule ja suitsu käitumist põlevas ruumis.
Niimoodi pandi maja seest esmalt põlema ning päästjad jälgisid tule ja suitsu käitumist põlevas ruumis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Reede hommikul panid päästjad tule otsa Toila vallas Kohtla külas asuvale majapidamisele, et selle käigus kustutustööd õppida.

Õppuse läbiviimiseks saadi vana elumaja ja kõrvalhoone Kohtla küla Peetri kinnistu omanikult. "Meie saame õppida, omanik aga pääseb lammutamiskuludest," sõnas Martinson. Pealtnäha veel täiesti elamiskõlblikus puitmajas oli siiski majavamm sees ning omanik pakkus seda päästjatele õppuse korraldamiseks.

Ida päästekeskuse pressiesindaja Seidi Lamus-Tšistotin ütles, et tegelikult eelneb sellisele õppusele märgatav bürokraatlik tegevus, mille käigus tuleb kooskõlastused saada näiteks omavalitsuselt, aga ka naabritelt, omanikuga sõlmida leping. "Tegelikult pakutakse päästjatele selliste õppuste korraldamiseks rohkem maju, kui me neid vastu võtame," sõnas ta. Mõnikord lükatakse pakkumised tagasi põhjusel, et elektriliinid asuvad majale liiga lähedal või tuli võib ohustada naabermaju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles