Kohtla-Järvel töötav ukrainlane: see on võõra riigi sõda terve rahva vastu

Erik Gamzejev
Copy
Aleksandr Teisar usub, et sõda Ukrainas saab läbi, kui ka enamik Venemaa inimesi saab teada, mis Ukrainas praegu tegelikult toimub.
Aleksandr Teisar usub, et sõda Ukrainas saab läbi, kui ka enamik Venemaa inimesi saab teada, mis Ukrainas praegu tegelikult toimub. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

"Ma loodan, et ka need inimesed, kes on varem toetanud Putini poliitikat, saavad aru, et Ukrainas ei toimu mingit natsionalistidevastast operatsiooni, vaid ta on vallandanud sõja terve rahva vastu," ütleb viimased kolm aastat Kohtla-Järvel elav ja töötav Aleksandr Teisar.

Harkivi oblastist pärit Teisaril elavad seal ka praegu vanemad. Tal on tuttavaid ka Tšernigivis, Sumõs ja teistes piiriäärsetes linnades, mis on viimastel päevadel olnud Venemaa vägede pommirünnakute all. Tulistatakse ja pommitatakse ka elumaju, haiglaid ja teisi avalikke hooneid. Muu hulgas pommitas Vene armee Teisari sõnul sodiks ka verekeskuse, kus ta ise käis veel Ukrainas elades regulaarselt verd loovutamas. "Kannatada said ka parajasti verd andnud inimesed. See on lihtsalt kuritegu inimsuse vastu. See on mingi absurd," oli ta hämmingus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles