Venemaal on sõjavastase liikumisega ühinenud üle miljoni inimese (1)

Põhjarannik
Copy
Foto: Repro

Üle miljoni Venemaa inimese on pannud oma allkirja petitsioonile, milles nõutakse sõja lõpetamist Ukrainas ja selle algatajate vastutusele võtmist.

Inimõiguslase Lev Ponomarjovi poolt veebilehel www.change.org/NetVoyne algatatud pöördumisele oli kolmapäeva hommikuks oma allkirja andnud üle 1,1 miljoni inimese ja see arv kasvab pidevalt.

Petitsioonile allakirjutanud teatavad, et moodustavad sõjavastase liikumise Venemaal ja toetavad kõikvõimalikke rahumeelseid sõjavastaseid protestivorme. Nad nõuavad Venemaa relvajõududelt kohest tulistamise ja pommitamise lõpetamist ning lahkumist iseseisva Ukraina riigi territooriumilt.

Allakirjutanud inimesed peavad sõjakurjategijateks kõiki, kes võtsid vastu otsuse sõjategevuse alustamiseks Ukrainas ning sanktsioneerisid agressiivse ja sõjategevust õigustava sõjapropaganda võimudest sõltuvates Venemaa meediakanalites.

Nad pöörduvad ka terve mõistusega Venemaa inimeste poole, kelle tegevusest või sõnadest midagi sõltub. "Ühinege sõjavastase liikumisega, astuge välja sõja vastu. Tehke seda kas või selleks, et näidata maailmale, et Venemaal olid ja on inimesed, kellele pole vastuvõetav võimude alatus, mis on muutnud riigi ja Venemaa rahvad oma kuritegude relvaks," on kirjas petitsioonis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles