Narva-Jõesuu linnavalitsus rikkus parkimistrahvi saanud inimese õigusi

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Narva-Jõesuus on kuurordipiirkonnas suviti parkimine tasuline juba aastaid, kuid ikkagi ei suutnud linnavalitsus õiguskantsleri arvates seaduspäraselt esitatud parkimistrahvi vaiet läbi vaadata.
Narva-Jõesuus on kuurordipiirkonnas suviti parkimine tasuline juba aastaid, kuid ikkagi ei suutnud linnavalitsus õiguskantsleri arvates seaduspäraselt esitatud parkimistrahvi vaiet läbi vaadata. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva-Jõesuu linnavalitsus ei käitunud õiguspäraselt, kui jättis läbi vaatamata ühe inimese vaide, kes polnud nõus talle määratud parkimistrahviga, leidis õiguskantsler.

Mullu augustis vaidlustas üks inimene Narva-Jõesuus saadud parkimistrahvi (juriidilises keeles viivistasu otsuse nõude − E.K.), kuid linnavalitsus jättis selle läbi vaatamata põhjusel, et vaie polnud vormistatud nõutaval kujul.

Õiguskantsler osundas riigikohtu lahendile, mis ütleb, et kui inimene esitab vaidetähtaja jooksul akti andnud või kõrgemalseisvale haldusorganile tahteavalduse haldusakti muutmiseks või kehtetuks tunnistamiseks, tuleb eeldada, et isik soovib esitada vaiet, kuigi ta ei ole oma tahteavaldust vaidena pealkirjastanud või ei ole viidanud asjakohasele seadusesättele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles