Narva vabatahtlik: "Ukraina sõjapõgenikke abistades aitan ühtlasi sõjas olevat kodumaad"

Ilja Smirnov
Copy
Narvas humanitaarabi kogumise punkti avamise algatanud vabatahtlik Janina Loiko ja vaenlastest ümber piiratud Mariupolist pärit Anastassia Ljudvig on tundlikel teemadel kõneldes üksteisele moraalseks toeks.
Narvas humanitaarabi kogumise punkti avamise algatanud vabatahtlik Janina Loiko ja vaenlastest ümber piiratud Mariupolist pärit Anastassia Ljudvig on tundlikel teemadel kõneldes üksteisele moraalseks toeks. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva humanitaarabi kogumise ja jaotamise punktis tegutsevad vabatahtlikud pakuvad Ukraina sõjapõgenikele nii materiaalset kui ka moraalset tuge.

Narvas Ukraina sõjapõgenikele humanitaarabi kogumise ja jaotamise punktis on ühe vabatahtlikuna abis noor ukrainlanna Anastassia Ljudvig. Ta on Narvas elanud kolm aastat, kuid tema kodulinna Mariupolisse jäid maha kõik tema sugulased ja vanemad.

Pisaratega võideldes räägib Ljudvig, et tema vanemad jõudsid vaenlastest ümber piiratud Mariupolist lahkuda ning nüüd on nad Dnipros, kuid õed ja tädid jäid ümberpiiratud linna ning side nendega puudub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles