Politsei ei luba 9. mai tähistamisel kasutada sõjasümboolikat (1)

Erik Gamzejev
Copy
Varasematel aastatel on 9. mai avalikul tähistamisel Ida-Viru linnades lehvinud nii Georgi lindid, punalipud kui ka Venemaa lipud.
Varasematel aastatel on 9. mai avalikul tähistamisel Ida-Viru linnades lehvinud nii Georgi lindid, punalipud kui ka Venemaa lipud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Politsei ei luba 9. mail toimuvatel avalikel üritustel kasutada sõjasümboolikat, kuid ei tee mingeid takistusi sõjaohvrite mälestamiseks.

Neljapäeval Kohtla-Järve linnavolikogus esinenud Ida prefekt Tarvo Kruup ütles, et politsei on võtnud hoiaku, et sõjas kasutatav sümboolika ei ole teretulnud. Ta märkis, et ei saa praegu veel täpselt defineerida, mis on sõjas kasutatav sümboolika, kuid ta arvestab, et selle hulka kuuluvad näiteks nii Georgi lint kui ka praegu Venemaa armee poolt sõjas Ukraina vastu kasutatav Z-täht ning sellise tähega masinat võib tõlgendada agressori masinana.

"Lõppude lõpuks me peame aru saama, mis riigis me elame ning millised on siinsed väärtused ja kellele sellise sümboolika kasutamine haiget teeb," sõnas ta, lisades, et sellise sümboolika avalik kasutamine provotseerib Eestis elavaid kogukondi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles