Kohtla-Järve aasta emaks valiti Veronika Širokova

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Veronika Širokovale oli aasta ema tiitel meeldiv üllatus.
Veronika Širokovale oli aasta ema tiitel meeldiv üllatus. Foto: Erakogu

Kohtla-Järve linnavolikogu sotsiaalkomisjon võttis kokku konkursi "Kohtla-Järve aasta ema 2021" tulemused. Seekord pälvis aasta ema aunimetuse kahe tütre ema, Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledži õppejõud Veronika Širokova.

Volikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Anton Dijevi sõnul laekus konkursile kaks avaldust. Esitatud kandidaate arutanud, otsustasid volikogu liikmed häälteenamusega anda aasta ema tiitli Veronika Širokovale.

Širokova kandidatuuri esitasid konkursile lasteaia Pääsuke töötajad, iseloomustades teda nõnda: "Veronika Širokova on kaksikutest tütarde ema. Ta on viisakas, aktiivne, tähelepanelik, kohusetundlik ja loominguline. Ta leiab alati aega oma aktiivsetele ja elavatele lastele ning osaleb aktiivselt ka lasteaia elus. Ta on aktiivne suhtleja ning mõtleb alati sellele, kuidas üht või teist olukorda paremaks muuta. Oma tihedale ajakavale vaatamata leiab ta alati aega hoolitseda selle eest, et tema lapsed oleksid terved, areneksid ja laiendaksid oma silmaringi, osaleksid linna lasteüritustel ning tegeleksid hobidega. Peale selle arendab ta end pidevalt ka pedagoogikavaldkonnas ning osaleb täienduskoolitustel."

Veronika Širokova osaleb aktiivselt ka linna elus ning korraldab ise või ühes kolleegidega mitmesuguseid üritusi nii Virumaa kolledži tudengitele kui ka teistele, näiteks noorte seas populaarset teadlaste ööd, inseneripäeva jne. Ehkki aasta oli õpetajatele koroonapandeemia tõttu raske, õnnestus ellu viia ka mitmeid põnevaid projekte.

Eelmisel aastal pälvis Širokova ka aasta õpetaja aunimetuse.

"Kahjuks ei olnud konkurss nii aktiivne, nagu me tahtnuks," märkis Anton Dijev. "Varasemate aastate kogemus (Kohtla-Järve aasta ema konkurssi korraldatakse 2016. aastast − toim.) on näidanud, et Kohtla-Järvel on palju väärt kandidaate, ja mitte ainult õppeasutustes, vaid ka teistes tegevusvaldkondades. Need on meie naabrid, kolleegid, sõbrad, emad... Tahaks väga, et linnaelanikud oleksid veidi tähelepanelikumad ja aktiivsemad ning räägiksid rohkem neist, keda nad teavad ja kelle üle uhkust tunnevad."

Aasta ema konkursi nominentide pidulik vastuvõtt toimub traditsiooniliselt maikuus. Konkursi võitja saab lisaks tiitlile ka diplomi ja 250eurose kinkekaardi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles